sterrenhemel

Amateur Astronomen nodigen publiek uit om de maan te observeren

Vier enthousiaste amateur astronomen zijn verheugd om aan te kondigen dat ze binnenkort weer gezamenlijk naar de maan zullen kijken. On the Moon Again organiseerd jaarlijks een weekend waar wereldwijd amateur astronomen hun telescopen terbeschikking stellen aan bezoekers en toevallige voorbijgangers, zodat iedereen kan genieten van het aanschouwen van de maan. Deze unieke gelegenheid stelt mensen van alle leeftijden in staat om de prachtige maan te ontdekken door een echte telescoop.

Op 23 juni (25 juni als het dan bewolkt is) zullen deze amateur astronomen hun telescopen opstellen bij Raum (op een het Berlijnplein, Leidserijn Utrecht) met als doel om het publiek entheusiast te maken voor de nachtelijke (sterren) hemel. Ze nodigen voorbijgangers uit om een kijkje te nemen door hun telescopen en de wonderen van de maan van dichtbij te bewonderen. Deze unieke kans stelt mensen in staat om de details van het maanoppervlak te verkennen en te genieten van de magie van ons natuurlijke satelliet.

De amateur astronomen zullen graag vragen beantwoorden en uitleg geven over de maan, astronomie en het universum in het algemeen. Ze hopen dat deze interactie met het publiek zal bijdragen aan een grotere waardering en interesse voor de astronomie.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze bijzondere maanobservatie. Voor meer informatie houd @stadsterren op twitter in de gaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.