groen moet je doen 2023

GroenmoetjeDoen!-dag met groene verbindingen in Utrecht

Zondag 11 juni organiseert stichting GroenmoetjeDoen! in samenwerking met Utrecht Natuurlijk en BuurtNatuur030 de jaarlijkse GroenmoetjeDoen!-dag in Utrecht. Op ruim 20 groene zelfbeheerlocaties worden er tussen 10.00 en 18.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd rondom het centrale thema Groene verbindingen in Utrecht, op weg naar een gezonde en toekomstbestendige stad. Jong en oud is welkom en maakt kennis met groene zelfbeheerprojecten op het gebied van klimaatadaptatie.

Een greep uit het programma

Om 10.00 uur gaat de GroenmoetjeDoen!-dag van start in het Beatrixpark met een rondleiding door Natuurwerkgroep Lunetten, waarna je om 11.00 uur een workshop plantennamen kunt volgen bij de Tuinen van Tolsteeg. Om 12.30 uur is bij de Munt (Leidsekade) de officiƫle opening van de Groenmoetjedoen!-dag door wethouder Linda Voortman (wethouder Groen en Wijkwethouder Utrecht West) met een speciale activiteit. Ga mee met de door Vergroening Singel030 georganiseerde boottocht langs de groen aangebrachte eilanden. In de middag kan je om 14.00 uur aan de Groenedijk 49 aansluiten bij een workshop over Sinusmaaien, een speciale maaitechniek om de biodiversiteit te behouden. Sluit om 15.00 uur aan bij de rondleiding Eetbare wijk en voedselbos Rijnvliet. De dag eindigt met een rondleiding, een hapje en een drankje bij De Buitenhof, het ecologische deel van het Maximapark.

Diegenen die gedurende de hele GroenmoetjeDoen!-dag meer willen ontdekken over een groentetuin, composthoop, bijenhotel of egelhut kunnen tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje nemen bij de vijf stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk: Gagelsteede, Griftsteede, Eilandsteede, Koppelsteede en Steede Hoge Woerd.

Fietstocht langs de locaties

Voor het bezoeken van meerdere activiteiten kan je dit jaar op eigen gelegenheid – aan de hand van de izi.travel app GroenmoetjeDoen! – een fietstocht afleggen langs de verschillende locaties.

Kijk voor meer informatie over de dag op gmjd.nl of bekijk online the flyer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].