Rijnvliet | Foto: Xavier San Giorgi

17 juni: Dag van de Architectuur in Leidsche Rijn

Op zaterdag 17 juni vieren we in Utrecht de jaarlijkse Dag van de Architectuur. Ook in Leidsche Rijn organiseren we openstellingen en tours in en langs de nieuwste gebouwen en bouwlocaties in de wijk. Maak het mee en kom alles te weten over het ontwerp van je eigen leefomgeving!

Zoals gewoonlijk bruist het van (bouw) activiteit in Leidsche Rijn. Zeker in het oostelijk deel waar verschillende nieuwe woonwijken en gebouwen zijn gerealiseerd. Op de Dag van de Architectuur kun je om 11.00 uur op tour met architect en bewoonster Saimi Triemstra langs de nieuwste aanwinsten tussen Leidsche Rijn Centrum en Amsterdam-Rijnkanaal. Ze vertelt daar alles over het unieke ontwerp en de verschillende woonvormen van onder meer Sinfonia, Hooge Steenen, Tango en Bloei030.

Om 11.00 en 13.00 uur kun je meewandelen met landschapsontwerper Robert-Jan van der Linden en voedselbosexpert Xavier San Giorgi door de nieuwe woonwijk Rijnvliet. Wist je dat je hier van de straat kunt eten? Al het groen is eetbaar voor mens of dier. Tijdens deze rondleiding wandel je in 60 minuten door de straten van deze bijzondere wijk, over het Boomkronenpad en door het centrale voedselbos. Hier kom je alles te weten over de landschappelijke opzet, het ontwerpproces en de verschillende eetbare planten, struiken en bomen.

Veel meer locaties van de Dag van de Architectuur in Utrecht vind je op de website van AORTA. Hier kun je je ook aanmelden voor de activiteiten.

Foto: Rijnvliet | Foto: Xavier San Giorgi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.