Wijkbewoners lunchen samen met leerlingen van obs De Klimroos

Wijkbewoners lunchen samen met leerlingen van obs De Klimroos

Op vrijdag 9 juni werden zo’n 20 wijkbewoners gastvrij ontvangen op obs De Klimroos. Leerlingen van groep 3/4 hadden de hele ochtend gesneden, geroerd, geschreven, gesjouwd en tafels gedekt om de gezamenlijke lunch voor te bereiden. Bij binnenkomst wachtten heerlijke geuren en mooi gedekte tafels met naamkaartjes de wijkbewoners op.

Deze gezamenlijke lunch werd gehouden in het kader van de samenwerking binnen Brede School De Klimroos. Naast obs De Klimroos maken DOCK, Partou en Peutercentrum Parkwijck hier deel van uit. De peuters van het peutercentrum hadden mooie placemats gemaakt die na afloop door de wijkbewoners gretig mee naar huis werden genomen. Via Buurtcentrum Bij de Buren waren de wijkbewoners uitgenodigd en DOCK begeleidde groepjes kinderen bij het koken. Er was soep vooraf, sandwiches en broodjes en als toetje vlaflip met versierd met een aardbei. Andere groepen maakten naamkaartjes, dekten de tafels of maakten attenties voor de gasten.
Aan tafel zaten de leerlingen en de wijkbewoners door elkaar. Dat was voor sommige bewoners en kinderen best wel spannend, maar het leverde mooie gesprekken op. De kinderen zijn met school in Castellum Hoge Woerd geweest en ook enkele bewoners konden hierover meepraten. Er werd gesproken over de wijk, waar een ieder woonde, waar boodschappen werden gedaan, de verschillende talen die ieder machtig was. Maar er was ook uitwisseling tussen een leerling uit Zuid-Afrika en een bewoonster die daar op vakantie was geweest.
Na afloop konden wij met elkaar concluderen dat deze gezamenlijke lunch voor herhaling vatbaar is.
Een bewoonster: ‘dan komen wij volgende week weer’. Maar voor een leerling was dat toch echt te snel, het was namelijk best veel werk geweest. Maar dat de leerlingen en de wijkbewoners elkaar weer gaan treffen staat vast, want er is door iedereen erg genoten van het samenzijn én het heerlijke eten.

Over obs De Klimroos

Obs De Klimroos in Parkwijk (Utrecht Leidsche Rijn) heeft als missie om leerlingen een wereldwijs gedachtegoed mee te geven. Hier hoort zeker bij dat leerlingen in aanraking komen met verschillende sporten, kunststromingen en verschillende culturen. De slogan van de school zegt het allemaal: “SAMEN DE WERELD IN!”

Meer informatie over obs De Klimroos is te vinden op: www.obsdeklimroos.com of Instagram: obs_de_klimroos
Meer informatie over Brede School De Klimroos zie de website.

Wijkbewoners lunchen samen met leerlingen van obs De Klimroos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.