goed, goud, geld van Het NUT

Er zijn er twee jarig hoera, hoera!

Niet alleen Regio Leidsche Rijn blaast dit jaar tien kaarsjes uit: een van de inwoners gaat ook een tiende zomer in. Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) trekt op 28 juni hun picknicktafels uit de opslag voor het jubileum van hun jaarlijkse zomervoorstelling op locatie. Dit jaar getiteld: Goed goud geld. Schuif aan en verbeter de wereld!

Van 28 juni t/m 23 juli op het Berlijnplein: Goed Goud Geld

De wereld heeft te veel en sommige mensen hebben niks: dat moet anders. Greg Nottrot heeft een plan om het anders te doen. Koop jij een kaartje voor Goed goud geld, dan ben je automatisch onderdeel van zijn plan. De eerste stap naar een betere verdeling begint in de ticketshop. Daar vind je een kaartje voor iedere portemonnee en het NUT vertrouwt erop dat jij betaalt wat jij kan dragen. Tijdens de voorstelling eet je vervolgens drie overheerlijke gangen aan een lange picknicktafel, geheel volgens NUT-tiaanse traditie, terwijl Greg zijn idee uitlegt. Hij heeft geld nodig en stript het vet van iedereen-z’n-botjes in de zoektocht naar overtollig kapitaal. Mondje open, hier komt het wereldverbeteraartje aan.

Wie is het NUT?

‘’Theater is niet om naar te kijken, maar een aanleiding om met elkaar te praten.’’ Met dit motto richtten in 2007 Greg Nottrot en Floor Leene het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland op. Soms reist het aan het Berlijnplein gevestigde gezelschap rond met haar voorstellingen, maar voor de zomervoorstelling komt het altijd thuis: hier in Leidsche Rijn. De alweer tiende jubileum-editie zal dan ook niet anders zijn. Misschien was jij erbij in de Kersenboomgaard, op het dak van de A2 of in Podium Hoge Woerd voor het echt een podium was: de zomervoorstelling staat garant voor een bijzondere locatie. Net zoals de traditie van het driegangen-diner en theater met een maatschappelijk thema. Het NUT geeft je iets om op te kauwen en iets om over te praten, in de breedste betekenis van deze woorden.

Data, tijden en kaartverkoop

Goed goud geld is te zien van 28 juni tot en met 23 juli, elke woensdag tot en met zondag om 18.30 uur. Het driegangendiner wordt gemaakt door Samsam Kookt. Kaartjes bestel je op www.het-nut.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].