in je makie | Foto: Birgit Schuch

Vakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Leuke en nieuwe dingen in je vakantie doen, juist als je zelf niet op vakantie gaat, dat is wat de organisatoren van het zomerprogramma in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern het allerbelangrijkste vinden. De Brede School, DOCK, Sport Utrecht, Cultuur 19, De Vrijstaat, ZIMIHC en Stichting JoU hebben de handen ineengeslagen om een leuk, uitdagend en divers vakantieaanbod te organiseren.

De zomervakantie gaat 10 juli van start! Bouwen, spelen, sporten, springen, ontmoeten, beleven, er is van alles te doen. Naast vakantieactiviteiten op inschrijving zijn er gedurende de gehele zomervakantie allerlei activiteiten op verschillende locaties in de wijk.
Zo zijn er activiteiten in Bouwspeeltuin Voorn, verschillende workshops voor kinderen met een beperking georganiseerd in Speeltuin De Hoef, sport & cultuurweken bij De Vrijstaat, Summergames op de Haarrijnse Plas, een Zomeravonturenclub bij de start van de vakantie, een peuter/kleuterfestival bij Bossspeeltuin Maximapark en nog heel veel meer!

Whatsappgroep & Doe Mee In Utrecht

Om de vele kinderen en gezinnen uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern op de hoogte te houden van de leuke dingen die er zijn georganiseerd is er een Whatsappgroep opgericht. Hierin wordt elke week een update gegeven van de verschillende activiteiten waaraan je deel kunt nemen. Daarnaast is er ook een overzicht te vinden op www.doemeeinutrecht.nl. Ook deelnemen in de appgroep? Scan de QR code!

Extra gereserveerde plekken

Voor verschillende vakantieweken zijn er ook extra plekken gereserveerd voor de kinderen die op dit moment veel ‘leefstress’ ervaren, een lastige thuissituatie hebben, net dat steuntje in de rug nodig hebben, wat extra aandacht kunnen gebruiken en/of de financiële middelen niet hebben om mee te kunnen doen. Ken jij een kind of zijn jullie dit? Laat het dan weten? Wij houden graag een plekje vrij voor juist die kinderen die het kunnen gebruiken.
Voorbeelden van vakantieweken zijn: Bouwweek – Bouwspeeltuin VOORN – DOCK (7-12 jaar, eerste week), Kunstvakantieweek – De Vrijstaat (8-15 jaar: 14-19 augustus) of sport & cultuur weken – De vrijstaat (6-12 jaar, 25-28 jul of 1-4 aug) en Kunstweek – IN JE MAKIE – Cultuur 19 (8-12 jaar: 15-18 augustus)
Interesse voor deze weken? Meld je aan via [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].