Vernieuwd nijntje museum feestelijk geopend

Vernieuwd nijntje museum feestelijk geopend

Het nieuwe nijntje museum in Utrecht is op woensdag 21 juni, op nijntjes verjaardag, feestelijk geopend. Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, en nijntje openden samen het museum met een gouden sleutel. Het vernieuwde museum is bijna verdubbeld in oppervlakte en beschikt over een nijntje museumcafé, een 360 graden projectie en nieuwe themaruimtes. Vanaf donderdag 22 juni is het museum open voor publiek en zijn alle kinderen welkom om het museum te komen ontdekken.

Niet alleen de bestaande zalen zijn vernieuwd, ook heeft het museum twee nieuwe themaruimtes: ‘de boerderij van jan’ en ‘de winkel van betje’. Voor voorscholen en primair onderwijs zijn hierbij speciale lesprogramma’s ontwikkeld. Ook nieuw is ‘de leeszaal van nina’ waar boekjes liggen om uit (voor) te lezen. Dit is ook de plek waar regelmatig voorleesmomenten georganiseerd worden. Op de route door het museum komen bezoekers vanzelf langs een 360 graden projectieruimte. Hier is een voorstelling te zien met boris beer in de hoofdrol.

Nog toegankelijker

Het nijntje museum is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters, dicht bij hun belevingswereld en op hun formaat. Kinderen kunnen er spelenderwijs leren door middel van kunst, taal en beweging. Het museum is geheel rolstoelvriendelijk en er is rekening gehouden met kinderen met een visuele of auditieve beperking. Naast visuele spellen, zijn er spellen met reliëf en van verschillende tactiele materialen. Zo zijn er voelspellen, geurkastjes en beweegspellen. Prikkelgevoelige kinderen kunnen tot rust komen in een van de prikkelarme cabines. De voorleesmomenten zijn in verschillende talen en er worden rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal georganiseerd.

Nijntje museumcafé en nijntje producten

In het museumcafé kunnen bezoekers genieten van een hapje en drankje, geheel in nijntje stijl. Producten van nijntje zijn nog steeds te koop aan de overkant van de straat: in de winkel in het Centraal Museum. Verschillende nijntje producten zijn exclusief voor het museum gemaakt.

Marco Grob, zakelijk directeur nijntje museum: “Wij vinden de uitbreiding en herinrichting van het vernieuwde nijntje museum erg geslaagd. Het museum biedt al onze bezoekers veel comfort en zorgt voor een onvergetelijke ervaring in de wereld van nijntje en haar vriendjes.”

Om de uitbreiding financieel mogelijk te maken hebben zowel Mercis bv als de VriendenLoterij genereus bijgedragen. De inrichting van het nijntje museum is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Fonds Kindercultuurfonds.

nijntje museum

Agnietenstraat 2, Utrecht
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur
Tickets zijn verkrijgbaar via deze link (bezoekers wordt aangeraden om voorafgaand aan hun bezoek tickets te reserveren)

Vernieuwd nijntje museum feestelijk geopend
Vernieuwd nijntje museum feestelijk geopend
Vernieuwd nijntje museum feestelijk geopend

Foto’s: Jelle Draper

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven