Kasteel de Haar

Speurneuzen gezocht bij Kasteel de Haar deze zomer

In de zomervakantie kunnen kinderen hun speurhart ophalen bij Kasteel de Haar. In het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, op steenworp afstand van Utrecht, kunnen zij aan de hand van aanwijzingen op zoek gaan naar het gestolen recept van de bijzondere Chester Cake. Dit traditionele familierecept moet in de familie blijven, dus alle hulp is welkom!

Speurtocht ‘Het gestolen recept’

Het verhaal achter de speurtocht ‘Het gestolen recept’, is dat Keukenhulp Jean-Luc er, na een akkefietje met chef-kok Pierre Amory, ervan door is gegaan. Voordat hij vertrok heeft hij het geheime recept van de Chester Cake verstopt! Gelukkig zijn er wel aanwijzingen achtergelaten in het kasteel, waardoor het recept teruggevonden kan worden. Barones van Zuylen van Nijevelt vraagt alle kinderen met een goede speurneus om hulp. Voor de vinders ligt er een beloning klaar.

Meer te doen bij Kasteel de Haar

Naast de speurtocht is uiteraard het extravagante interieur van het kasteel te bewonderen, dat een inkijkje geeft in het leven van haar adellijke bewoners in de 20ste eeuw. De moeite waard voor zowel volwassenen als kinderen. Combineer het met een wandeling door het omringende park met haar lange lanen, kronkelige paadjes, aangelegde stijltuinen en charmante bruggetjes. En niet te vergeten: het doolhof, het hertenkamp en de picknickweide. Die laatste is uiteraard zeer geschikt om met een kleedje en zelf mee gebrachte lekkernijen neer te vleien. Voor een kop koffie of lunch kunt u ook terecht bij het Koetshuis of Tuynhuis.

Tickets

Op kasteeldehaar.nl vindt u actuele informatie over openingstijden en ticketprijzen voor het kasteel en het park. De speurtocht ‘Het gestolen recept’ is tijdens de zomervakantie, van 8 juli tot en met 3 september 2023, gratis bij een kasteelticket. Er is een variant voor kinderen vanaf 4 jaar en een voor kinderen vanaf 8 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.