Kom naar het vernieuwde nijntje museum

Na een flinke verbouwing is het nijntje museum in Utrecht sinds vorige maand weer geopend. Het vernieuwde museum aan de Agnietenstraat 2 is bijna verdubbeld in oppervlakte en heeft een nijntje museumcafé, een 360 graden projectie en nieuwe themaruimtes. Je kan in het museum samen op culturele ontdekkingsreis gaan met nijntje en haar vriendjes.

Niet alleen de bestaande zalen zijn vernieuwd, ook heeft het museum twee nieuwe

themaruimtes: ‘de boerderij van jan’ en ‘de winkel van betje’. Ook nieuw is ‘de leeszaal van

nina’ waar boekjes liggen om uit (voor) te lezen. Dit is ook de plek waar regelmatig

voorleesmomenten georganiseerd worden. Op de route door het museum kom je vanzelf langs de 360 graden projectieruimte. Hier is een voorstelling te zien met boris beer in de hoofdrol.

Een familiemuseum voor iedereen

Het nijntje museum is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters, dicht bij hun

belevingswereld en op hun formaat. Kinderen kunnen er spelenderwijs leren en ontdekken door middel van kunst, taal en beweging. Het museum is geheel rolstoelvriendelijk en er is rekening gehouden met kinderen met een visuele of auditieve beperking. Prikkelgevoelige kinderen kunnen tot rust komen in een van de prikkelarme cabines. De voorleesmomenten zijn in verschillende talen en bovendien worden er rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal georganiseerd.

Museumcafé en de museumwinkel

In het nieuwe museumcafé kan je als bezoeker genieten van een hapje en drankje, geheel in nijntje-stijl. En wil je niet met lege handen naar huis? Verschillende nijntje producten zijn exclusief voor het museum gemaakt en te koop aan de overkant van de straat: in de winkel in het Centraal Museum. 

Dus ben je deze zomer op zoek naar een leuk uitje in onze stad? Kom dan naar het vernieuwde nijntje museum en ontdek jouw wereld met nijntje en haar vriendjes. Ga naar nijntjemuseum.nl en reserveer je tickets online, want deze raken snel uitverkocht.

Vernieuwd nijntje museum feestelijk geopend
Vernieuwd nijntje museum feestelijk geopend
Vernieuwd nijntje museum feestelijk geopend
Vernieuwd nijntje museum feestelijk geopend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.