Gratis-workshop-financien-bij-Levensgebeurtenissen-door-u-centraal

Buurtbemiddeling Utrecht

Buurtbemiddeling Utrecht helpt al meer dan 10 jaar buren waarbij iets aan de hand is: conflicten over geluid, pesterijen, overlast van kinderen of rondslingerend vuil. Wat het ook is, buurtbemiddelaars helpen om het gesprek weer op gang te brengen en buren naar een oplossing te laten zoeken. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers; inwoners van de stad Utrecht die we hebben opgeleid om te bemiddelen tussen buren waar iets speelt.

Het komt veel voor: bij Buurtbemiddeling Utrecht ontvangen we rond de 400 aanvragen per jaar. Meestal gaat het om geluidsoverlast, maar ook bedreiging en intimidatie, en tuin- en gronddiscussies zijn vaak reden om bemiddeling aan te vragen. Niet alles is geschikt voor buurtbemiddeling; soms is een zaak te zwaar, of komt het om andere redenen niet tot een gesprek.

Buurtbemiddeling Utrecht werkt met een pool van 140 vrijwilligers, die in duo’s de zaken oppakken. Met een mooi resultaat, denken we: in 2022 werd 74% van de gesprekken naar tevredenheid van de buren afgerond.

Voor meer informatie: www.buurtbemiddeling-utrecht.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.