Theatervoorstelling NUT haalt ruim 1 ton op aan overtollig kapitaal

Theatervoorstelling levert € 101.332,80 aan overtollig kapitaal op

Met de voorstelling Goed goud geld wist theatermaker Greg Nottrot (artistiek leider van het NUT) dit voorjaar € 101.332,80 op te halen bij zijn publiek. Deze productie werd met veel lof ontvangen door zowel de pers als het publiek en geeft gehoor aan dat sterke gevoel dat er ‘’iets moet veranderen’’ van zowel de maker als het publiek zelf. Goed goud geld was te zien op Oerol Festival en op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn. Het vormt de aftrap van een groot project in 2025, getiteld De kapitalisten.

Van staande ovaties tot boze reacties en alles daar tussenin: Goed goud geld confronteert het publiek met de complexiteit van geld en de ethische dilemma’s die daarmee gepaard gaan. Met zijn activistische, poëtische en theatrale werk heeft Nottrot zijn publiek op Terschelling en in Utrecht aan het denken gezet.

Het succes van Goed goud geld is niet alleen een bevestiging van Nottrot’s gave om maatschappelijk relevante thema’s op een meeslepende manier te presenteren. Het toont ook hoe belangrijk de thema’s ‘geld’ en ‘gelijkheid’ zijn en hoe breed dat wordt gedragen. In 2025 staat dan ook het vervolg van dit theaterproject gepland. Het opgehaalde overtollige kapitaal is het startkapitaal voor De Kapitalisten, waarmee het NUT op Oerol Festival 2025 een wereld reddende productie gaat neerzetten.

“Waarom niet? Waarom zou ik niet een poging wagen? Ik ben een goede gastheer. Ik ben niet bang voor een grote ambitie. Ik ben niet bang voor de mislukking. Ik ben niet bang voor de cynici, de realisten of de pragmatisten. Ik ben niet bang. Ik organiseer een ontmoeting tussen bevlogen idealisten, slimme economen, betrokken politici, visionaire vermogenden, fantastische theatermakers en een welwillend en betrokken publiek dat wil veranderen. En samen maken we een plan. Een concreet plan. Een plan voor verandering.” Uit: Goed goud geld

Over het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)
Het NUT is het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland en tevens stadsgezelschap van Utrecht Leidsche Rijn. In drie jaarlijkse terugkerende theatertradities (familie-, zomer- en wintervoorstelling) onderzoekt het NUT steeds één actueel thema. In 2023 is dat de toekomst van geld. De familievoorstelling King Bling Bling (4+) is in het voor- en najaar te zien op scholen en in theaters. De wintervoorstelling De Holidayshow (in coproductie met Stadsschouwburg Utrecht) gaat eind oktober in première.

Het NUT x De toekomst van geld – agenda 2023

King bling bling (4+)

· Een komische, energieke, beeldende en muzikale familievoorstelling (4+) over hebzucht, gebaseerd op de mythe van Koning Midas.
· Tekst: Floor Leene, regie: Maurits van de Berg, spel: Roan ten Cate, Yara Piekema.
· Première: 3 mei 2023 – Het NUT, Berlijnplein 526, Utrecht. In het najaar weer te zien op scholen en in theaters.

Goed goud geld

· Zomervoorstelling en inzamelingsactie ineen. Geëngageerd theatermaker zoekt overtollig kapitaal.
· Concept, tekst en spel: Greg Nottrot i.s.m. Anne Meffert
· Première: 10 juni (Oerol) / 29 juni 2023 (t/m 23 juli in Utrecht Leidsche Rijn)

De Holidayshow

· Theatrale spelshow vol glitter, glamour en prrrijzen. Waarom langzaam verdienen als je snel kan winnen??
· Van en met: Joep Hendrikx, Floor Leene, Greg Nottrot, regie: Ellen Goemans
· Première: 26 oktober 2023, t/m 26 november op locatie in Utrecht

Ook in 2023:

· De Futuristen over geld > programma i.s.m. Studium Generale Universiteit Utrecht in TivoliVredenburg
· De Grote puntje puntje show > theaterimprovisatieshow voor kinderen
· De orde van de dag > satirische actualiteitenshow, op één dag gemaakt. In samenwerking met ARSENAAL/LAZARUS, exclusief in Vlaanderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.