30 jaar internationale samenwerking Takeda Ryu

30 jaar internationale samenwerking Takeda Ryu

Takeda Ryu Nederland viert 30 jarige internationale samenwerking in Oostenrijk
10 afgevaardigden van de Nederlandse Vereniging Takeda Budo zijn van 17 tot 23 juli naar het afgelegen Oostenrijkse Niederöblarn voor een week intensief trainen met de buitenlandse mede Takeda Budoka’s, om zo samen weer een stap verder te komen. Zes dagen lang stonden we samen op de mat om te trainen, examens af te leggen, en elkaars beheersing van het zwaard uit te dagen in toernooien.
‘Dit congres was een mooi voorbeeld van internationale samenwerking om ons te ontwikkelen binnen de Takeda Budo. Banden werden versterkt en persoonlijke ervaringen verrijkt met demonstraties en een eerste snij ervaring met de katana. Dit congres was een zeer intensief en gezellig samenzijn.’
Dit jaar was een speciale aangelegenheid, het 30 jarig bestaan van de International Society Takeda Budo. Buiten het intensieve trainingsprogramma stond deze week ook in het teken van het vieren hiervan. Met demonstraties gegeven door leerlingen van de verschillende dojo’s, een taart, en een groot feest werd deze mijlpaal gevierd.
‘Dit was mijn eerste buitenlandse stage. Geweldig om zo veel Takeda Budoka bij elkaar te zien. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd, en ook nog eens de derde plaats in een Iaido toernooi behaald!’
Gesterkt door deze gedeelde ervaringen gaan we straks met een fris perspectief het nieuwe seizoen in.
Lijkt het jou leuk om mee te doen? Geef je dan op voor 3 gratis proeflessen via www.takedaryu.nl. We trainen op woensdag en vrijdag avond van 20.00 tot 22.00 in Forum ’t Zand in Leidsche Rijn, en op zondag van 13.00 tot 15.00 en van 15.00 tot 17.00 in Sportcentrum Merwestein in Nieuwegein.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.