Leidsche Rijn Festival | Foto: Herman Kemperman

Mis het niet! Leidsche Rijn Festival presenteert divers programma 2+

Organisator Cultuur19 heeft het programma bekendgemaakt van het Leidsche Rijn Festival, dat op zondag 27 augustus plaatsvindt in Castellum Hoge Woerd. Tussen 10:00 en 17:00 uur is er een divers aanbod van theater, muziek en creatieve workshops te vinden voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Toegang van het festival is gratis.

Het thema dit jaar is geluksvogels, bezoekers jong en oud worden op velerlei manieren uitgenodigd om na te denken over de vraag wat geluk voor hen betekent. In het theater speelt TG Koek & Ui de voorstelling Lach niet (4+) over Teun en Bo. Zij doen alleen dingen doen die ze niet leuk vinden, want stel je voor dat er iemand moet lachen, wat zou er dan gebeuren? Ook de voorstelling Gonnie en Gijsje samen op stap is in de theaterzaal te zien: een verhaal voor de allerkleinsten (2+) over een ontdekkingstocht voorbij de hooiberg, gespeeld door Marianne van Houten. Op het buitenpodium gaat het Tijger Orkest (4+) “op jacht” naar de allerbeste en meest swingende muziekstijlen. Het eeuwenoude verhaal van Don Quichot, wordt gespeeld in een “nieuw harnasje” door theatergezelschap Gesneden Koek (7+).

Voor de bezoekers die creatief bezig willen zijn is er tijdens het festival van alles te doen. In de tuin van Steede Hoge Woerd kun je bijvoorbeeld gelukssteentjes maken bij Wunderle, of ga je het gesprek aan in het Pop-up buurtcentrum van DOCK. Bij het open fashion atelier leert Nadia el Barnoussi je oude kleding omtoveren tot een sprankelend nieuw kledingstuk. Heb je tegen het einde van de middag behoefte aan een knallende afsluiter? De band Drumdrumdrum krijgt iedereen aan het dansen met hun interactieve show vol feestelijke muziek.

Kijk voor meer info en het gehele programma op www.leidscherijnfestival.nl.

Gedragen door vrijwilligers

Het festival wordt ieder jaar mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen naar vrijwilligers@cultuur19.nl (Kevin van Rossum). Het vrijwilligersteam van Cultuur19 is het hele jaar actief betrokken bij evenementen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Meedoen is niet gebonden aan een vast aantal uren per week. Aanmelden kan per project. Meer informatie over vrijwilligerswerk voor het festival is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl/vrijwilligers.

Foto bovenaan de pagina: Herman Kemperman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.