Atelierroute Utrecht

Atelierroute – kunst kijken – kunst kopen

Verspreid over heel Utrecht stellen 275 kunstenaars op 120 verschillende locaties hun atelier open voor bezoek. Twee weekenden vol verrassingen, ontdekkingen en ontmoetingen in de kunst. En dat allemaal gratis.
De 135 ateliers in Utrecht West zijn open op zaterdag 16 en zondag 17 september van 12 tot 17 uur. De 135 ateliers in Utrecht Oost op zaterdag 23 en zondag 24 september.

Buiten de grote ateliercomplexen zoals bijvoorbeeld de Vlampijpateliers, Hof van Cartesius en de Havenloods bij de Nijverheidsweg opent de Kersenboomgaard in Leidsche Rijn, de Vechtensteinlaan in Overvecht, De Monseigneur in Oost en de Alkhof in de Watervogelbuurt de deuren. Er zijn tal van interessante plekken. 
En dan zijn er nog de kleinere complexen zoals de nieuwe locatie Ten Veldestraat in de Meern of de ateliers op de Kanaalweg in Welgelegen. Ook een bezoekje aan de eenpitters in de eigen buurt kan verrassingen opleveren.

Het beste is om een persoonlijke route te plannen. Of volg een van de fiets- of wandelroutes die op de website staan om in de eigen of in een andere wijk een dag bijzondere kunst te ontdekken.

De Atelierroute Utrecht leent zich uitstekend om kunst te kijken èn natuurlijk ook om kunst te kopen in het atelier van bekende kunstenaars en nieuwe aansprekende talenten. En daarnaast is het een fantastische gelegenheid om de stad beter te leren kennen. Je komt op plekken waar je zeker het bestaan niet van wist.

De gedrukte plattegrond is vanaf 9 september al gratis verkrijgbaar bij Kunstliefde (Nobelstraat 12A) en VVV Utrecht (Domplein 9) tijdens openingstijden.

ATELIERROUTE UTRECHT
kunst kijken – kunst kopen

za/zo 16/17 september (Utrecht West)
za/zo 23/24 september(Utrecht Oost)

Open 12-17u
Toegang gratis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.