man_met_baard_foto_Pexels

Zo onderhoud jij je baard voor een frisse look

Wanneer je als man een baard hebt, is het belangrijk deze goed te onderhouden. We hebben het dan natuurlijk niet over een stoppeltjesbaard, maar een baard die minimaal een centimeter of 10 of zelfs langer is. Op het moment dat je deze namelijk niet goed onderhoudt, oogt het al snel erg onverzorgd en we kunnen je verzekeren, dat wil je niet! Het is dus belangrijk te weten hoe je dit doet en wat de voordelen ervan zijn. Vooral wanneer je voor het eerst begint met een baard, is het handig te weten waar je allemaal rekening mee moet houden. Anders dan met onze haren op het hoofd, heeft een baard een veel intensievere behandeling nodig dan enkel en alleen het wassen ervan.

Dagelijks reinigen

Om je baard gezond en ook vooral fris te houden, is het belangrijk deze iedere dag schoon te maken. Dat houdt in dat je je baard dus moet wassen. Je hoeft daarvoor niet onder de douche, maar kan hem natuurlijk ook gewoon bij de wasbak wassen. Dit doe je met speciale milde baardshampoo, wat ervoor zorgt dat het vuil uit je baard wordt verwijderd. Ook zorgt het ervoor dat het overtollige vet verdwijnt, waardoor je baard er weer fris en schoon uitziet. Belangrijk is dat je de shampoo op een goede manier inmasseert en vervolgens goed uitspoelt met warm water. Het drogen van je baard doe je door deze met een handdoek te deppen, zodat je haren niet beschadigd worden.

Laten trimmen door een barbershop

Op het moment dat onze haren op ons hoofd te lang zijn, gaan we naar de kapper. Daarom is het ook belangrijk om regelmatig naar een barbershop te gaan, zodat je ook je baard kunt laten trimmen. Om je baard in model te houden en gespleten haarpunten te voorkomen, is regelmatig trimmen van groot belang. Nu kun je dit prima zelf doen, maar is het aan te raden om eens in de zoveel tijd een barbershop Utrecht te bezoeken, zodat je verzekerd bent van een goed getrimde baard. De kosten voor een goede baardtrimmer liggen namelijk wat aan de hoge kant, waardoor het vaak in verhouding beter is om naar een barbier te gaan en je baard daar netjes te laten bijwerken.

Baardkam of borstel voor een strakke look

Een baardkam of -borstel is onmisbaar bij het onderhoud van je baard. Door regelmatig te kammen of borstelen blijven je baardharen mooi in model en voorkom je klitten. Kies voor een baardkam met fijne tanden als je een korte baard hebt en een borstel met natuurlijke haren voor een langere baard. Kam of borstel altijd in de richting van de haargroei voor het beste resultaat. Twijfel je over het feit of je het wel goed doet, dan is het raadzaam om voor regelmatig onderhoud van je haar naar een barbershop te gaan en ook direct wat advies in te winnen voor de dagelijkse verzorging van je baard. Er is namelijk niets zo onaantrekkelijk als een man met een baard die onverzorgd is. Want ook wanneer deze dagelijks gewassen wordt, is het wel belangrijk dat het model goed is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.