Bibliotheek - Verwonderwezens 3+

Lekker veel te doen in de bieb voor kinderen tijdens de herfstvakantie

Buiten wordt het koud. Maar in de bibliotheek is er tijdens de herfstvakantie, van 14 tot en met 22 oktober, lekker veel te doen. Er zijn voorproefjes van de Museumnacht voor Kids, voorstellingen van festival Herfststukjes en Cinekid Medialab op reis! Festival. Genoeg te doen dus!

Voorproefjes Museumnacht voor Kids

Op zaterdag 28 oktober 2023 is er weer een Museumnacht Kids in Utrecht! Dan kunen kinderen na sluitingstijd naar musea en culturele instellingen voor een leuk programma. In de herfstvakantie zijn er in een de Utrechtse bibliotheken al diverse voorproefjes te doen van deze Museumnacht. Zo kunnen kinderen meedoen aan workshops, een onderzoek doen of op ontdekkingsreis gaan met het Centraal Museum, Utrechts Archief, Spoorweg Museum, Universiteitsmuseum, Museum Speelklok en Kasteel de Haar. De toegang voor deze programma’s is gratis, wel vooraf reserveren. Het programma staat op bibliotheekutrecht.nl/herfstvakantie.

Feest met Herfststukjes

De herfstvakantie wordt extra feestelijk met de Herfststukjes. Kinderen kunnen naar drie voorstellingen in Bibliotheek Neude. Brokkejok 4+. Verzinnen en fantaseren mag, maar wanneer ben je een jokkebrok? Zondag 15 oktober om 14.00 uur, toegang €13/ €10. De Vos, de raaf en het meisje 6+. Muzikale voorstelling geïnspireerd op de fabel van La Fontaine. Woensdag 18 oktober om 14.00 uur, toegang €13/ €10. En Juffrouw van Dale vertelt verhalen 3+. Over een echte voorleesjuf, die in de bieb woont en soms tevoorschijn komt om zomaar voor te lezen. Donderdag 19 oktober om 11.00 uur, toegang €10/ €7,50.

Cinekid Medialab op reis!

Het Cinekid MediaLab komt ook naar Utrecht deze herfstvakantie. Met de twee digitale (kunst)werken ‘Spelen met AI 3+’ en ‘Verwonderwezens 3+’ maken kinderen kennis met de digitale wereld. Onze huidige (belevings)wereld wordt voor een groot deel bepaald door digitale technologieën, die zich razendsnel ontwikkelen. Het MediaLab is een verzameling van digitale (kunst)werken. Deze gaat verder dan alleen kijken. Kinderen krijgen hier vrij spel om écht kennis te maken met deze digitale wereld. Zelf ontdekken, spelen en maken enthousiasmeert en inspireert kinderen; zo ontstaan er nieuwe verhalen en verbindingen. In Bibliotheek Neude van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober. Gratis toegang.

Meer informatie is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/herfstvakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].