bankstel | Foto: Jean-Philippe Delberghe

Trends in meubeldesign voor 2024

Meubeldesign en interieurkeuzes worden gedreven door de vele veranderingen in onze voorkeuren als samenleving. Momenteel bevinden we ons in 2023, maar over enkele maanden gaat het nieuwe jaar van start. Er vinden veel ontwikkelingen plaats, waardoor de diverse meubeltrends van 2024 al voorspeld kunnen worden. Dus, breng jij binnenkort een bezoekje aan een meubelwinkel in Utrecht of in Amsterdam?

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook voor de gemiddelde Nederlandse consument. Tevens komen duurzaamheid en milieubewustzijn terug in de meubeltrends van volgend jaar. Het gaat hierbij niet enkel om de eco-vriendelijke materialen die er gebruikt worden, maar ook om de productieprocessen. In 2024 kun je verwachten dat er steeds meer meubelstukken te verkrijgen zijn die gemaakt zijn van hernieuwbare en gerecyclede materialen zoals kurk of bamboe. Een trend waarbij je met een goed gevoel meubels kunt kopen en je huis (opnieuw) kunt inrichten.

Minimalistische ontwerpen

Minimalisme is en blijft een erg relevante meubeltrend. Eenvoudige en strakke lijnen zullen terugkomen in minimalistische banken en stoelen en de neutrale kleurpaletten zul je blijven zien in de ontwerpen van kleden, tafels en bedden. De ontwerpers van deze minimalistische meubelstukken leggen de nadruk op de functie van het meubelstuk en ontnemen de meubels van overbodige versieringen.

Natuurlijke materialen

Het gebruiken van natuurlijke materialen in meubelstukken, zal in 2024 enorm prominent blijven. Denk aan materialen als hout, steen en leer. Een groot voordeel van het gebruik van natuurlijke materialen is dat deze bekend staan om warmte en textuur toe te voegen aan woningen. Zo creƫer je een uitnodigende sfeer in jouw huis. De organische vormen en ontwerpen die meubelstukken van natuurlijke materialen vaak hebben zullen ook enorm populair worden. Snel naar de meubelwinkel en het tuincentrum, dus!

A pop of colour

Ja, minimalistische ontwerpen en meubels zullen erg populair blijven, maar de toevoeging van kleurrijke accenten zal een grote trend vormen in 2024. Denk aan felle kleuren verwerkt in de accessoires in je woning, of aan een prominente rode bank, of een diepblauwe accentmuur. De felle kleuren kunnen worden gebruikt in je interieur om wat persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen.

In 2024 zullen de trends een mix worden van duurzaamheid, minimalisme, natuurlijke materialen en kleurrijke accenten. Voor iedereen is er wat wils. Ga je voor een traditioneel kleurrijk ontwerp, of kies je voor minimalistische meubels van natuurlijke materialen? Op naar de woonboulevard om nieuwe inspiratie op te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].