auto_ | Foto: Martin Katler

Stam Leidsche Rijn breidt uit met Oscar Autoverhuur

Misschien heb je weleens gehoord van Oscar Autoverhuur. Dit van oorsprong Deense bedrijf is sinds een aantal jaren actief in Nederland en heeft al meer dan honderd locaties in ons land. Sinds april 2023 is Stam Leidsche Rijn hier een van. Oscar heeft een uniek concept dat autogarages helpt om een extra stroom van inkomen te creëren. Daarnaast biedt dit concept ook de mogelijkheid om een auto te huren in steden waar dat voorheen niet mogelijk was. Hoe het werkt en wat dit voor Leidsche Rijn betekent, lees je in dit artikel.

Oscar’s veelgeprezen concept

Het bedrijf Oscar Autoverhuur werd opgericht in Denemarken door de broers Dannie en Christian. In hun thuisland merkten ze dat het moeilijk was om een auto te huren in een kleine stad of in een gebied zonder vliegveld. De meeste autoverhuurders concentreren zich namelijk op toeristen en bieden daarom voornamelijk autoverhuur aan in drukke toeristische steden. Lokale inwoners van kleine stadjes moesten dus vaak naar de grote steden afreizen wanneer zij een auto wilden huren.

Gelukkig bedachten de twee broers hier een oplossing voor. Zij zagen namelijk dat veel garages auto’s hadden staan die eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt werden. Denk bijvoorbeeld aan ingeleverde leaseauto’s, vervangende auto’s voor tijdens een reparatie of minder populaire automodellen die niet goed verkocht werden. Deze auto’s werden vaak al door de garage onderhouden en waren daarom zeer geschikt voor de verhuur. En dit is precies wat Oscar ermee doet: ongebruikte auto’s aanbieden voor de verhuur.

Een uniek idee

Sinds een aantal jaren brengt Oscar op meer dan honderd locaties in Nederland zijn diensten aan, maar het begon ooit in Denemarken. Het concept van Oscar sloeg hier zo snel aan, dat het binnen de kortste keren meer locaties had dan alle Europcar-, Avis- en Sixtlocaties bij elkaar. Deze snelle groei bleef niet onopgemerkt, en Oscar werd door de Deense Kamer van Koophandel meerdere malen bekroond tot beste startup van het jaar. Oscar is nu al lang geen startup meer en geniet van ongekend succes in heel Europa.

Oscar brengt autoverhuur naar locaties waar andere verhuurders vandaan blijven. In kleine steden worden namelijk bij lange na niet zoveel auto’s verhuurd als rondom vliegvelden en in wereldsteden. Om deze reden blijven de meeste verhuurders bij deze locaties vandaan. Gelukkig zorgt het concept van Oscar ervoor dat in de meeste Nederlandse steden, zoals nu ook in Leidsche Rijn, betaalbaar en veilig een auto kan worden gehuurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].