telefoon | foto: Jae Park

Telefoon kapot? Onderzoek of repareren de moeite waard is

Voor de meeste mensen is de smartphone inmiddels een verlengstuk van het lichaam geworden. We gebruiken de telefoon niet meer alleen voor bellen en sms’en, maar ook voor internetten, filmpjes kijken, foto’s maken en voor nog vele andere activiteiten. Ook voor het werk hebben veel mensen tegenwoordig bepaalde apps nodig. Je kunt dus niet meer zonder telefoon en daarom is het ook zeer vervelend wanneer die niet meer werkt. Maar wanneer een onderdeel van je telefoon kapot is, is het dan nog de moeite waard om je telefoon te laten repareren?

Je hebt je telefoon laten verzekeren

Heb je recentelijk een nieuwe telefoon gekocht? Een nieuw model van een gerenommeerd merk kost al snel enkele honderden euro’s en bij sommige modellen ligt de verkoopprijs zelfs boven de duizend euro. Om die reden is het ook niet onverstandig om je telefoon te verzekeren. Gaat je telefoon dan onverhoopt kapot? Dan kun je deze meestal kosteloos laten repareren. De verzekering dekt dan de reparatie en dat is natuurlijk bijzonder gunstig. Vaak kun je ook zelf bepalen door welke reparateur je een telefoon laat repareren. Meestal heb je alleen een bon van de reparatiekosten nodig. Ben je woonachtig in de omgeving Rijswijk? Ga dan voor telefoon reparatie Rijswijk. Het is overigens wel verstandig om dit vooraf even te onderzoeken en je polisvoorwaarden grondig door te lezen.

Je hebt nog garantie op de telefoon

Wanneer je een telefoon tweedehands hebt gekocht, dan is de kans vrij klein dat je nog garantie hebt. Maar dit geldt gelukkig niet voor nieuwe telefoons. Wanneer je een nieuwe telefoon bestelt, dan krijg je minimaal een garantie van twee jaar. Dit is namelijk verplicht volgens de Europese wetgeving. Wanneer je nog garantie hebt, dan is het natuurlijk altijd verstandig om je telefoon te repareren. Maar je krijgt niet altijd garantie op je telefoon. Laat je de telefoon bijvoorbeeld in het water vallen? Dan krijg je geen garantie, want dan is het je eigen schuld. Maar start de telefoon bijvoorbeeld niet meer op en heb je zelf niks verkeerds gedaan? Dan kan de verkoper van de telefoon alleen geen garantie toekennen wanneer hij of zij kan bewijzen dat het jouw schuld is.

De reparatiekosten vallen mee

Heb je geen garantie meer op je telefoon en is hij ook niet verzekerd? Dan is het allereerst relevant om te onderzoeken wat de reparatiekosten zijn. Daarnaast moet je natuurlijk naar de huidige waarde van je telefoon kijken. Is bijvoorbeeld de oplaadingang van je telefoon kapot en kost het €80 euro om deze te repareren? Dan is het de moeite waard om je telefoon te repareren wanneer je telefoon nog rond de €500 waard is. Is je telefoon onder de €200 waard? Dan kun je beter een nieuwe kopen en je oude, kapotte telefoon inruilen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].