muziekpodium Azotod gebouw in De Meern Utrecht Leidsche Rijn

‘Azotod’ gekocht door Best Life Church; feest zondag 26 nov.

Best Life Church heeft Meerndijk 126 gekocht, het pand waar St. Azotod al jaren haar muziekpodium heeft. Sinds 3 oktober is dit gebouw overgegaan in de handen van Best Life Church. Doel? Een eigentijdse kerk zijn voor iedereen in stadsdeel Leidsche Rijn.

Best Life Church is ontstaan in een achterbuurt – de Betonbuurt in Utrecht, vlak achter het toenmalige prostitutie-gebied, het Zandpad. Paul en Irma van der Boom gingen daar wonen met hun 4 kinderen. Paul werkte met de straatjongens en Irma met de vrouwen en de kinderen uit de buurt. Op 1 aug. 1995 begonnen ze daar – vanuit hun moederkerk – met een eigen kerk. In 28 jaar tijd is die kerk uitgegroeid tot de grootste kerk van Utrecht, met meer dan 800 mensen op zondag en nu ook met afdelingen in Nieuwegein en Leidsche Rijn. 

Voorganger Stephan van der Boom: “We zijn heel blij met de aankoop van het gebouw. Ook zijn we dankbaar voor de samenwerking die we hebben met stichting Azotod. Ze doen al jaren heel mooi werk in de buurt, voor veel mensen is het gebouw een fijne plek om elkaar te ontmoeten en te genieten van gezelschap en muziek. Komt goed uit dus dat we dat als kerk ook doen. Naast dat we mensen uit de buurt ontmoeten en genieten van mooie muziek staan we ook stil bij een ontmoeting die mensen met God kunnen hebben. 

We geloven dat het heel gezond is om het leven samen te doen. Onderdeel zijn van de gemeente geeft betekenis en aanspraak, iets wat in deze tijd voor veel mensen een schaars goed is. We zijn daarom ook niet bang om mensen uit te nodigen voor de dienst, we weten dat het goed is voor je ziel.”

Super Sunday

“Op zondag 26 november vieren we ons 3-jarig bestaan. Dan hebben we twee diensten die speciaal zijn ingericht voor nieuwe bezoekers (10:00 uur en 12:00 uur) We zouden het heel leuk vinden om nieuwe mensen uit de buurt te ontmoeten. Voel je dus vrij om even langs te vliegen. Er is genoeg (gratis) parkeergelegenheid en natuurlijk is de toegang vrij.

Stichting Azotod

Zonder meer blijft St. Azotod voorlopig als lokaal muziekpodium haar functie behouden. We zijn aan het kijken hoe we de buurtfunctie in stand kunnen houden en eventueel uitbreiden.”

Voor meer informatie ga naar:

www.BestLifeChurch.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].