De Holiday show van Het NUT

Het NUT en Stadsschouwburg Utrecht presenteren van 26-10 t/m 26-11: De Holidayshow

Theater, spelshow en diner vol glitter, glamour en prrrijzen.

Fonkelende studiolampen, blazende trompetten en ronddraaiende danseressen: het is vaste prik op de zaterdagavond in de jaren 90. Een klein jongetje zit met gewassen haartjes en een bakje chips voor de vierkante televisie. Het is tijd voor De Holidayshow! Dat kleine jongetje is theatermaker Greg Nottrot. Dit najaar maakt hij een avondvullende theatervoorstelling met diner over de voor hem zo vormende televisiequiz.

In 1992 rolden Frank Masmeijer en zijn deelnemers zo van je beeldbuis de huiskamer binnen. De Holidayshow was een programma in het teken van spectaculaire prijzen en exotische bestemmingen, van glitter en glamour. De jonge Greg Nottrot wil in die tijd maar een ding: Frank zijn. Zijn grote held. Anno 2023 is Frank Masmeijer behoorlijk van zijn voetstuk gevallen.. Bij de inmiddels volwassen theatermaker Greg rijst dan ook de vraag: wat is er in vredesnaam gebeurd in de tijd tussen showballet met confetti en het nu? Was Masmeijer al die tijd een boef in een glitterjasje of is hij het slachtoffer van ronkende beloftes die te mooi waren om waar te zijn?

De Holidayshow

Vanaf 26 oktober is De Holidayshow vijf weken lang, vier avonden per week te bezoeken. Je bezoekt een compleet verzorgde, theatrale XL-quizavond, over de opkomst en ondergang van spelshow-icoon Frank Masmeijer. Een vrolijke en verwarrende confrontatie met je eigen winnaarsmentaliteit en verwachting versus realiteit. Regie is handen van Ellen Goemans, tekst en spel door (prijswinnend theatermaker) Joep Hendrikx, Floor Leene en Greg Nottrot. Je schuift samen met je medebezoekers aan voor een volledig verzorgd (vegetarisch) driegangendiner door SamSam Kookt.

“Wat ik top vind? De altijd hartelijke ontvangst; De mix van zowel leuk versus licht als de prikkeling versus uitdaging om na te denken en mee te denken over actuele en maatschappelijke thema’s op een laagdrempelige, interactieve manier. Plus altijd een heerlijk en verrassend diner. En het contact met mede bezoekers.”

Bezoeker ‘Goed goud geld’, zomervoorstelling 2023

Diner op locatie

De internationale allure van De Holidayshow strekt zich verder uit dan alleen de voorstelling: de voorstelling en diner vinden plaats aan de Parijsboulevard. In tegenstelling tot de naamgever is de locatie goed bereikbaar, op loopafstand van het station Leidsche Rijn, Utrecht. Het volledig vegetarische driegangendiner wordt verzorgd door Samsam Kookt.

De Holidayshow is te zien vanaf 26 oktober t/m 26 november, tickets en info: het-nut.nl.

In samenwerking met: Stadsschouwburg Utrecht
Van en met: Joep Hendrikx, Floor Leene, Greg Nottrot
(Eind)regie: Ellen Goemans
Diner: SamSam Kookt

Holidayshow door het NUT

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].