feelgoodroman Even aan mijn moeder vragen van Danielle van Helden

Feelgoodroman Even aan mijn moeder vragen van Danielle van Helden

Vandaag verscheen de nieuwste feelgoodroman van de Utrechtse auteur Danielle van Helden.

Wat als je op zoek bent naar je biologische vader, maar je moeder weigert te vertellen wat ze – nu nog – weet? Hoever ga je om je vader te vinden?

In Even aan mijn moeder vragen loopt Iris met liefde de benen uit het lijf op haar werk in theatercafé Westeinde. Maar achter haar stralende glimlach schuilt een groot verlangen: ze is wanhopig op zoek naar haar biologische vader. Haar zoektocht lijkt vast te zitten en de enige die haar meer kan vertellen is haar eigenzinnige en jongdementerende moeder, maar die weigert om ook maar iets los te laten.
Dan dwingt een plotselinge en heftige gebeurtenis haar moeder een verpleeghuis in, waar de charmante zorgmanager Oscar het enige lichtpuntje in de situatie lijkt. Wanneer Iris’ moeder meer en meer in het verleden gaat leven, begint zij steeds vaker over een oude jeugdliefde. Zou dat Iris’ biologische vader kunnen zijn? Iris’ besluit staat vast: ze moet en zal haar vader opsporen, voordat haar moeder alles is vergeten…

Over Danielle van Helden

Danielle van Helden (47) woont met haar gezin en Friese Stabij Max in Utrecht (Leidsche Rijn), is auteur en werkt als communicatieadviseur bij een organisatie voor mensen met een beperking. Haar eerste feelgoodroman Het begint met een geheim verscheen in augustus 2022 bij Luitingh-Sijthoff, gevolgd door haar novelle Met een korreltje zand. Op 25 oktober verschijnt haar derde roman Even aan mijn moeder vragen.

Thematiek Even aan mijn moeder vragen

Danielle: “Wist je dat 1 op de 5 mensen in Nederland een vorm van dementie krijgt? En dat dit aantal zal stijgen naar ruim een half miljoen (!) in 2040? Hoe onze ouderenzorg moet worden georganiseerd in de toekomst en wat wijze keuzes zijn in de verbetering van ons zorgstelstel? Daar weet ik ook zo een, twee, drie ook het antwoord niet op, maar met Even aan mijn moeder vragen wilde ik een boek schrijven dat je daar wel over laat nadenken. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met dementie, bij onszelf of bij iemand in de familie- of vriendenkring. En dat roept toch ook de vraag op: hoe willen we zelf eigenlijk oud worden?”

Titelinformatie

Danielle van Helden I Even aan mijn moeder vragen I ISBN: 9789021044897 I 320 pagina’s I Beschikbaar als Paperback, E-book en Luisterboek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].