Lichtjesroute Leidsche Rijn

Lichtjesroute Leidsche Rijn 2023

Jubileum

Lichtjesroute Leidsche Rijn viert haar Jubileum. Lichtjesroute Leidsche Rijn wordt dit jaar, op zaterdag 16 december 2023 voor de vijfde keer georganiseerd. Volgens traditie worden er weer oneindig veel kaarsjes als een slinger door het donkere Leidsche Rijn uitgezet. Dit maakt deze wandeling winters sfeervol. Groepen mensen en kinderen bewandelen gezamenlijk dit verlichte pad; dit is een prachtige beleving. Al wandelend komt men langs verschillende plekken waar een kort toneelstukje, zang of een dans, in het teken van het kerstverhaal opgevoerd wordt. Dit succesvolle kerstevenement draagt dit jaar het thema: Ga je mee op zoek?

Ga je mee…

…op zoek? De kaarsjes wijzen je de weg. Of volg jij de sterren? Ga op ontdekkingsreis te midden van een levend kerstverhaal. Op verschillende momenten tijdens de tocht zal je verrast worden door zang, theater, humor en spel. En wie zul jij ontmoeten aan het einde van de zoektocht?

Welkom allemaal!

De wandeling begint bij Castellum Hoge Woerd en eindigt bij de Marekerk in De Meern. De route is ongeveer 1.7 km lang. Vanaf 17:00 uur start er elke 5 minuten een groep, de laatste groep vertrekt rond 19:30 uur. Iedereen is welkom om hier onder het genot van wat lekkers na te praten en van de swingende band te genieten. Dit evenement is gratis te bezoeken en is geschikt voor klein en groot. Kinderen kunnen meedoen aan extra activiteiten tijdens dit evenement. Lichtjesroute Leidsche Rijn wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers. We heten jullie van harte welkom op zaterdag 16 december bij Lichtjesroute Leidsche Rijn 2023!

Samenwerkende Kerken Leidsche Rijn

Lichtjesroute Leidsche Rijn wordt in samenwerking van verschillende kerken georganiseerd: De Fakkel, GVK Leidsche Rijn, PKN De Marekerk/Torenpleinkerk, Parochie Licht van Christus, RijnWaarde en de Rank. Naast het kernteam zijn er ook nog zo’n 150 à 200 vrijwilligers die met plezier en passie een belangrijke bijdrage leveren aan de Lichtjesroute. Sponsoren zorgen er wederom voor dat dit populaire evenement, waar gemiddeld 2000 deelnemers op afkomen, gratis toegankelijk gemaakt kan worden. Dank dit jaar aan: Gemeente Utrecht, AH Vleuten, AH De Meern, Jumbo FoodMarkt, Jumbo De Meern, Bakkerij ’t Stoepje, VAR NWS, FotoSoos, EHBO Haarrijn, Evenementenlocatie De Zandweg, LRM en GoedhartIT.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven