gijt_vier_de_kerst_bij_Utrecht_Natuurlijk

Vier kerst op de stadsboerderijenvan Utrecht Natuurlijk

In de kerstvakantie, 23 december t/m 7 januari, zijn er veel kerstactiviteiten en kerstevenementen te bezoeken op de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk, verspreid door de stad. Kom langs en geniet van het groene kerstaanbod dat Utrecht Natuurlijk voor jong en oud te bieden heeft. 

Steede Hoge Woerd 

Leef je op Steede Hoge Woerd uit met de ontdekkist, die de hele kerstvakantie aanwezig is op de stadsboerderij. Kom vogels spotten, wolken speuren of maak met elkaar een plekje waar beestjes tegen de kou kunnen schuilen. Kies een kleine activiteit van tien minuten of ga een uur lang aan de slag. Volwassenen kunnen zich opgeven voor de workshop Wenskaarten blauwdrukken op vrijdag 29 december, gegeven door kunstenaar Jacolien de Jong. Tijdens de workshop wordt er kennis gemaakt met de magische techniek van het blauwdrukken. Bovendien is de workshop Bijenwas kaarsjes maken op dinsdag 2 januari drie keer te volgen. Een gezellige activiteit voor het hele gezin. In de donkere dagen van de kerstvakantie breng jij een zelfgemaakt lichtje in de duisternis.

Eilandsteede

Kom zondag 24 december op Stadsboerderij Eilandsteede winterse cupcakes van huisbakker Emma versieren en eet de prachtige kunstwerken daarna op. Daarnaast kan iedereen op zondag 24 december kerststukjes komen maken, gecombineerd met een kop heerlijke chocolademelk. 

Gagelsteede 

Op Stadsboerderij Gagelsteede kunnen kinderen dinsdag 26 december helpen bij het maken van gezonde kerstkoekjes voor de dieren. Zijn ze klaar? Dan worden ze aan de dieren gegeven die er volop van smullen. Liever aan de slag voor de vogels buiten? Kom donderdag 4 januari vetbollen maken of donderdag 28 december een pindaslinger rijgen. Ongebrande pinda’s zijn een delicatesse voor vogels. Pinda’s bevatten namelijk een hoog vet- en eiwitgehalte en dat is precies waar de vogels naar op zoek zijn in de koudere jaargetijden.

Griftsteede 

Op kerstavond, zondag 24 december, is bij Stadsboerderij Griftsteede van 17.00 tot 19.00 uur de levende kerststal te bezoeken. Luister naar live kerstmuziek, bewonder de stal en haal een kop warme chocolademelk. 

Wil je op de hoogte blijven van alle kerstactiviteiten en -evenementen, wil je bekijken of je je van tevoren moet aanmelden en welke kosten er eventueel aan verbonden zijn? Kijk dan op de activiteitenkalender van Utrecht Natuurlijk. 

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven