doe-expo en creatieve werkplaats FEEST (6+)

Doe-expositie FEEST (6+) vanaf zondag 11 februari te bezoeken

Op zondag 11 februari opent De Vrijstaat, kunstwerkplaats voor jong Utrecht, de deuren van de nieuwe doe-expositie en creatieve werkplaats FEEST (6+). Hier onderzoeken kinderen vanaf 6 jaar oud samen met kunstenaars Salihanur Akpinar, Mai Linh Ly, Anna Reerds en Sterre van der Tak de kunst van het feestvieren. De bezoekers kijken niet alleen naar kunst, maar gaan ook zelf aan de slag in de bijbehorende workshops. FEEST is vanaf 11 februari t/m 24 november iedere zondagmiddag en in de schoolvakanties geopend. Doordeweeks wordt de doe-expo bezocht door klassen uit het primair onderwijs.

Zolang als de mensheid bestaat vieren we al feest. Het verbindt ons met elkaar, creëert samenhorigheid en plezier. In doe-expo en creatieve werkplaats FEEST (6+) onderzoekt De Vrijstaat met vier kunstenaars de kunst van het feestvieren.

Want een kunst, dat is het! Eigenlijk partyen we het hele jaar door: het lijkt soms wel alsof er steeds meer feesten bij komen. We vieren overgangsmomenten in ons leven en de natuur – je bent jarig, iemand gaat trouwen, het is de kortste of langste dag van het jaar – maar ook belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. En dan zijn er ook nog een hele hoop feesten verbonden aan religie, zoals het Suikerfeest, Kerstmis of Diwali.

Feesten zijn een manier om iets wat wij belangrijk vinden samen met anderen te delen. Tradities die houvast geven in onzekere tijden van verandering, crisis of oorlog. Maar weet jij eigenlijk wat er met al die feesten gevierd wordt? Welke feesten zijn belangrijk bij jou thuis, wat is je favoriet? En zijn er momenten die van jou een eigen plek op de feestkalender moeten krijgen?

In FEEST onderzoeken we hoe mensen feesten. Vier kunstenaars nemen je, elk in hun eigen stijl, mee in een kleurrijke polonaise. We zwieren van keurige Hollandse kaasblokjes naar imposante Chinese draken, en nadat we ons eigen feestservies hebben gemaakt vieren we zelfs een verjaardag op de maan.

De kunstenaars
In FEEST tonen vier kunstenaars hun werk: Salihanur Akpinar, Mai Linh Ly, Anna Reerds en Sterre van der Tak. Meer informatie over de kunstenaars vind je op onze website.

Bezoek aan FEEST
FEEST is vanaf zondag 11 februari iedere zondagmiddag en in de schoolvakanties geopend voor bezoekers. Een kaartje voor FEEST is €8,50 per persoon; met U-pas is dit €5,50. Kinderen t/m 3 jaar krijgen gratis entree. Plan je bezoek via www.devrijstaat.nl.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven