Linda Dielemans presenteert 17 februari haar nieuwste boek in Bibliotheek LRC

Ben jij dol op archeologie, geschiedenis en spannende verhalen? Kom dan zaterdag 17 februari om 15.00 uur naar de bieb Leidsche Rijn Centrum. Daar vertelt schrijver Linda Dielemans over haar nieuwe boek: ‘Koningsspel’. Je kent haar misschien van haar andere boeken: ‘Brons’, ‘Schaduw van de leeuw’ of ‘Onder de golven: het verhaal van Doggerland’.
Gratis, wel vooraf reserveren.

Het boek ‘Koningsspel’ gaat over de mysterieuze schaakstukken van Lewis uit de tweede helft van de twaalfde eeuw. Ze zijn gemaakt van walrusivoor uit Groenland, waarschijnlijk in de hoofdstad van Noorwegen, Trondheim. Pas honderden jaren later, in 1831, komen ze op het Schotse eiland Lewis vanonder het duinzand tevoorschijn. Niemand weet hoe of waarom deze kostbare schaakstukken juist daar begraven zijn. Maar in dit boek ga je het allemaal lezen! Een middeleeuws avontuur, gebaseerd op een archeologische vondst van formaat. Met veel prachtige illustraties van Sanne te Loo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven