Rijn Reisje | Foto: Sanne Peper

Voorjaarsvakantie vol jeugdtheater Podium Hoge Woerd

Onder de noemer Lente-uitjes presenteert Podium Hoge Woerd van 18 t/m 24 februari jeugdtheater in de voorjaarsvakantie. Muziek, theater, dans: er is een passende voorstelling voor elke leeftijdsgroep.

‘WAS’ (2+) van Casier & Dies is een voorstelling voor de allerkleinsten die de alledaagse bezigheid van de was doen tot een schouwspel vol schoonheid en verbeelding maakt: een wasmand vol leven! De voorstelling speelt 21 februari om 11.00u en 15.00u. Na afloop kunnen de kinderen spelen in de theatrale was-speelplaats.

Izaline Calister brengt de warme klanken van Curaçao, Aruba en Bonaire naar Podium Hoge Woerd. In haar voorstelling ‘Bon dia, goeiemorgen’ (4+) komen knuffels tot leven, leidt een schimmenspel tot een groot dansfeest en wordt er zelfs gevoetbald. Samen met pianist en koning van de kinderliedjes Thijs Borsten en percussionist Danny Rombout zingt ze kinderliedjes in het Nederlands en Papiaments. De voorstelling is te zien op dinsdag 20 februari om 15.00u.

In ‘Rijnreisje’ (6+) nemen theatermaker en beeldend kunstenaar Steef de Jong en De Toneelmakerij het publiek mee op reis langs de Rijn. Twee zalmen zwemmen stroomopwaarts en komen op hun barre tocht van honderden kilometers langs de mythen en verhalen van de belangrijkste rivier van Europa: de Sprekende Stenen, het Waterdruppelballet en de Lorelei. Het bijzondere decor bestaat uit een levensgroot uitklapbaar prentenboek, waardoor het verhaal zich letterlijk voor je ogen ontvouwt. De voorstelling is te zien op donderdag 22 februari om 19.30u.
Het volledige programma en ticketprijzen zijn te vinden op www.podiumhogewoerd.nl/lente-uitjes.

Podium Hoge Woerd is hét theater van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, gevestigd in Castellum Hoge Woerd (Meerndijk 1, De Meern). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.podiumhogewoerd.nl/lente-uitjes. U-pashouders ontvangen korting op vertoon van pas. Meer informatie over bereikbaarheid en aanvangstijden is te vinden op de website.  Lente-Uitjes is een gezamenlijk initiatief van Flint, De Lieve Vrouw, De Veerensmederij, Aan de Slinger, Theater Kikker, Bibliotheek Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd.

Foto: Sanne Peper

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven