oproep_gezocht_vrouw_met_megafoon_gekocht_bij_iStock_door_wil

NLdoet Wijkevent in Vleuten-De Meern

Op vrijdag 15 maart wordt een groot wijkevenement in Vleuten-De Meern georganiseerd. In en bij de bibliotheek in Vleuterweide presenteren zich ruim 25 wijkorganisaties. Dit doen zij in het kader van NLdoet. 

NLdoet is een initiatief van het landelijke Oranjefonds. De doelstelling van dit fonds is om vrijwilligerswerk te bevorderen. Door vrijwilligerswerk te doen, nemen mensen actief deel aan de maatschappij. Men leert nieuwe mensen kennen en men bouwt een netwerk op. Het is ook een vorm van zingeving. Het Oranjefonds organiseert NLdoet elk jaar. Dit jaar ook in Vleuten-De Meern in de vorm van een groot evenement.

Het ‘NLdoet Wijkevent Vleuten-De Meern’ is een uniek evenement. Voor het eerst bundelen de belangrijkste vrijwilligersorganisaties uit de wijk hun krachten. ​Tijdens de gezellige bijeenkomst laten de organisaties zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Dankzij vrijwilligerswerk nemen mensen actief deel aan de maatschappij. Men is in beweging en sociaal bezig. Dat is voor de sociale cohesie van een leefbare wijk essentieel. En het is gewoon heel fijn om iets goeds te doen voor iemand anders.

Er zijn ook workshops. U-Centraal bijvoorbeeld geeft een workshop ‘dementie’. RegiozorgNu zal een workshop ‘Positieve gezondheid’ verzorgen. Er zijn verder kraampjes en praattafeltjes. Er wordt ruim de tijd genomen om bewoners te informeren over het belang van vrijwilligerswerk.

Mensen kunnen ter plekke kiezen wat zij eventueel willen en kunnen doen. De beschikbare ‘vacatures’ worden allemaal toegelicht en het vervullen van die vacatures kan voor een halve dag per week zijn, maar ook voor 2 uurtjes per week of zelfs per maand. Het prettige van vrijwilligerswerk is dat het zo flexibel is. Het is zeker niet vrijblijvend, maar het is ook niet het strakke keurslijf van een baan van 8 tot 5.

​Ook de gemeente Utrecht en de brandweer zullen aanwezig zijn. Daarnaast hebben het Johannes Hospitium, de Zonnebloem, Senioren Leidsche Rijn, WIL in je buurt en vele andere organisaties zich als deelnemer gemeld. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden op vrijdag 15 maart a.s, van 14:00 uur tot 17:00 uur in de bibliotheek Vleuterweide.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven