computerklas

Leren omgaan met de computer

Meteen na Pasen gaan de computercursussen In Vleuten-De Meern weer beginnen. Er zijn nog plaatsen vrij. Er zijn lessen voor beginners en voor mensen die al wat meer kennis van de computer hebben.

Veel mensen zijn bang dat zij op de computer dingen verkeerd doen. Ze raken dan de weg kwijt. Vaak vragen ze zich ook af of het allemaal wel veilig is. Terwijl je eigenlijk niet meer zonder computer kan. Wat zou het fijn zijn als je je zeker voelt en de basis dingen zelf kunt doen. In plaats van steeds weer om hulp te vragen.

De computercursussen van de digitale bruisplek zijn juist voor deze mensen bestemd. Na afloop voelt u zich veel zekerder op de computer. U weet wat u doet. U kunt uw bestanden weer terugvinden.

Er zijn cursussen op verschillende niveaus. Met mensen die zich voor de cursus aanmelden, wordt overlegd of een instapcursus geschikt is of een cursus die al wat verdergaat. Gedurende 10 weken wordt er vervolgens les gegeven in groepjes van maximaal 8 personen. “Dat is natuurlijk niet alleen nuttig, maar ook gewoon heel leuk”, zegt Jos van Zijl van de digitale bruisplek. “Je praat veel met elkaar en in de koffiepauzes leer je elkaar ook op een andere manier kennen.” 

Jos is een van de 14 vrijwilligers die de cursussen geven. “Elke groep wordt begeleid door twee vrijwillige docenten. “Dat is intensieve begeleiding en daarom zoeken we ook nog nieuwe docenten”, zegt Jos. “Wie vindt het leuk om vrijwillig docent computertraining te worden?”

In 10 weken tijd leert u de basis van de computer kennen. Zodat de computer voor u, na deze 10 weken, vertrouwd is geworden. Elke les duurt 2½ uur. De kosten zijn slechts € 25 + € 15 voor het lesmateriaal. Een U-pas is ook geldig. De cursussen worden overdag gegeven in buurtcentrum De Schakel in Vleuten (Schoolstraat 11) of buurtcentrum De Pijler in De Meern (Bovenpolder 80). Begin april beginnen de nieuwe cursussen. Aanmelden kan via WIL in je buurt, telefonisch 030- 677 31 31 of via de mail [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven