levensverzekering | Foto: Freepik.com

Waarom zou ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Heb je weleens nagedacht over het afsluiten van een uitvaartverzekering? Waarschijnlijk heb je dit weleens voorbij horen komen, maar er zelf nooit echt bij stilgestaan. Vooral als je jong bent is jouw eigen overlijden geen onderwerp waar je graag en snel over nadenkt. Toch kan het afsluiten van een verzekering rondom jouw overlijden erg verstandig zijn. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw nabestaanden zelf geen geld hoeven uit te geven aan je uitvaart. Wat een uitvaartverzekering precies inhoudt en wat het afsluiten hiervan voor jou en je dierbaren kan betekenen, lees je in deze blog.

Dit is een uitvaartverzekering

Er zijn verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten om er zeker van te zijn dat jouw dierbaren niet te maken krijgen met financiële moeilijkheden na jouw overlijden. Zo is er een overlijdensrisicoverzekering, maar je hebt ook een uitvaartverzekering. Met een uitvaartverzekering verzeker je jouw uitvaart, of dit nu een begrafenis of crematie is. Je verzekert je voor een bepaald bedrag per maand, waardoor je weet dat je dierbaren na jouw overlijden alle hulpmiddelen hebben om een mooie uitvaart voor jou te regelen. Het gaat hierbij om een geldbedrag, of producten en diensten. Ze hoeven in ieder geval zelf geen groot geldbedrag van hun (spaar)rekening te halen om jouw crematie of begrafenis te kunnen financieren.

Financiële gemoedsrust voor jou en je nabestaanden

Een uitvaartverzekering sluit je dus eigenlijk vooral af om jouzelf en je dierbaren gemoedsrust te kunnen bieden. De kosten van een uitvaart lopen namelijk op tot wel duizenden euro’s en deze bedragen zullen de komende jaren waarschijnlijk alleen nog maar hoger worden. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, ben je als het ware goed voorbereid op inflatie binnen de uitvaartwereld. Daarbij kunnen je nabestaanden zich volledig focussen op de rouw, in plaats van op de financiële kanten die een uitvaart met zich meebrengt.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat erg gemakkelijk. Je kunt kiezen tussen verschillende vormen (waaronder een uitvaartverzekering in natura of een kapitaaluitvaartverzekering). En als je nog erg jong bent, ligt je maandelijkse premie hoogstwaarschijnlijk erg laag. Wel is dit afhankelijk van meerdere factoren, zoals je gezondheid. Je kunt tot aan je 75e levensjaar een uitvaartverzekering afsluiten en de premie hiervoor kun je tot aan je 65e levensjaar betalen of levenslang. Wil je liever geen maandelijkse premie betalen, maar gewoon een geldbedrag opzij zetten voor je uitvaart? Dan is het ook mogelijk om een uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring af te sluiten. Hierbij hoef je geen medische gegevens door te geven aan de verzekeraar, maar kun je meteen een bedrag vastzetten dat na jouw overlijden wordt uitgekeerd voor de uitvaart.

Een waardig afscheid

Heb je speciale wensen voor je eigen uitvaart? Dan kun je die vastleggen en/of bespreken met je dierbaren. Zo bied je als het ware ook wat gemoedsrust aan je dierbaren, omdat zij precies weten wat ze moeten regelen om een mooi en waardig afscheid te kunnen organiseren. Jullie hebben de zekerheid dat er een uitvaart wordt geregeld die goed bij jou en je nabestaanden past. Met een uitvaartverzekering zorg je dus voor zowel financiële zekerheid, als een waardig afscheid voor jou en je dierbaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven