Cursus Boomklimmen

28 oktober 2019 09:18  Metaal Kathedraal

Ervaar waar de klimaatcrises over gaat! Kom bomen klimmen bij de cursus Boomklimmen met Australiër en bomenexpert David van Zanden.
Let op, deze cursus wordt in het engels gegeven.

Wist je dat bomen met meer en groter blad ook meer CO2 opslaan? Je leert in deze cursus welke nieuwe bomen je moet planten en wat voor verschil dat maakt voor de rest van de tuin, de co2 opslag en de schaduw. Ook krijg je advies voor eigen tuin: wat plant je waar, hoe plant je, hoe zorg je het best voor deze jonge bomen en hoe zorg je dat jouw tuin hier ook nog profijt van heeft als de boom oud is.

Tijdens het klimmen ervaar je de kracht van de bomen. David leert je op de ouderwetse manier veilig een boom te beklimmen. Ook weet hij alles over de sterkte van het hout, welke takken of bomen je wel of niet kunt beklimmen en met welke bomen je voorzichtig moet zijn. Allemaal hapklare kennis, zodat je thuis meteen de juiste boom kan planten voor je eigen kinderen!

Kosten & aanmelden

Je kunt je voor deze cursus aanmelden via de online ticketshop.
De kosten zijn €45,00 p.p.
Er is plek voor max. 10 personen, vol = vol!

T’is Mis op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van T’is Mis op Zondag. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van T‘is Mis op Zondag bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.Advertenties: