bioscoop en film
 

D.R.E.A.M. #3: RATE ME

7 juni 2019 09:37  Redactie  Reageer

D.R.E.A.M. #3: RATE ME
Korte films en gesprekken over de toekomst van ons stadsleven

Let op: dit programma is volledig in het Engels.

Hoe kunnen we een eerlijke economie gebaseerd op het principe van delen creëren? Veel mensen zien de deeleconomie als hét tegengeluid van het kapitalisme. Als we meer delen met mensen in onze omgeving, hebben we grote bedrijven niet meer nodig, is de gedachte. Maar op dit moment worden de meeste deelplatforms gerund door commerciële bedrijven zoals Airbnb. Het meest gebruikelijke systeem om zakelijk vertrouwen op te bouwen is om elkaar een ‘rating’ te geven, waardoor een economische relatie ontstaat. Kan dat niet anders? In deze derde editie van D.R.E.A.M. gaan we op zoek naar antwoorden.

Spreker:
Inte Gloerich – onderzoeker en projectleider bij Institute of Network Cultures.

D.R.E.A.M. is een programma van korte films en gesprekken over de toekomst van ons stadsleven. De korte film als kunstdiscipline wordt steeds populairder. Filmmakers kunnen binnen deze vorm meer experimenteren en sneller inspelen op de actualiteit. Tijdens D.R.E.A.M. bieden vier á vijf korte films verschillende perspectieven op een thema gerelateerd aan ons (toekomstige) stadsleven. Tussendoor en na afloop van de films gaan we in gesprek met een speciale gast en het publiek over het onderwerp. De presentatie van is handen van Marit Willemsen.

D.R.E.A.M. is een programma van filmprogrammeur Mathieu Janssen. Mathieu werkt voor o.a. voor Go Short Festival in Nijmegen. Zijn eigen organisatie Deep End Film host al jaren korte film-avonden op bijzondere (buiten)locaties in o.a. Nijmegen en Utrecht.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website