Yin-yoga
 Yin-yoga

Yin-yoga in de tuin van Steede Hoge Woerd

27 juli 2020 11:46  utrecht-natuurlijk  Reageer

Yoga in de buitenlucht, in de prachtige tuin van Steede Hoge Woerd. Yin-yoga bestaat uit lang aangehouden zittende of liggende houdingen waarin je zoekt naar ruimte en ontspanning.

Wat is yin-yoga?

Yin yoga is geschikt voor iedereen. Je hoeft geen bepaalde leeftijd te hebben, niet erg lenig of sterk te zijn. Zelfs met een blessure kan je veilig aan yin yoga mee doen. In yin yoga zoeken we door middel van lang in een liggende of zittende houding te blijven naar ruimte en ontspanning in het lichaam. Met behulp van je ademhaling kan je fysiek en mentaal loslaten wat je misschien al lang vasthoudt. Daarnaast zoeken we de rek op in het bindweefsel en stimuleren we de meridianen in ons lichaam. Maar daar ga ik wat dieper op in tijdens mijn lessen 🙂

Omdat we de yoga-lessen in de buitenlucht doen, kom je in contact met natuur: je hoort de vogels zingen, je ruikt het gras en op de achtergrond scharrelen de dieren van de stadsboerderij. De lessen gaan in principe altijd door; bij slecht weer zijn er plekken waar we even kunnen schuilen. Mocht het tijdens de les regenen, dan schuilen we bv in de tent. Als het slecht weer is, dan wordt de les geannuleerd. Je hoort dit tijdig.

Wat heb je nodig?

  • een yogamat (of een groot strandlaken of badhanddoek)
  • kleding die makkelijk zit en die je warm houdt tijdens een uurtje in de buitenlucht: een jas, trui, sokken
  • een dekentje om je warm te houden en een kussentje als je het hebt

Over Denisse Massa

De yin-yoga lessen worden verzorgd door Denisse Massa: Mijn lessen zijn laagdrempelig, vrolijk en we sluiten af met een lekker kopje thee. Ik geef al zo’n zeven jaar yin-yoga. Daarnaast heb ik altijd hatha-yoga gegeven en geef ik nu ook nog Kundalini yoga. In de tuin van Steede Hoge Woerd wil ik graag mijn liefde voor yin-yoga met je delen. Kom je ook een keer gezellig bij de dierenweides, buiten meedoen?

Meedoen?

Woensdagmiddagen 14.00-15.00 uur van 12 augustus t/m 30 september 2020.

Wil je deelnemen aan een les? Een les kost € 10,-. Betaling kan per tikkie of contant ter plekke.

Je kunt eenmalig meedoen (bijvoorbeeld om te ontdekken of het wat voor je is) of je kunt meerdere lessen volgen. Neem contact op met Denisse Massa: telefoon 06-18517445 of e-mail denisse@inkyogi.com. Je kunt ook inschrijven via de activiteitenwebsite op steedehogewoerd.nl.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website