apr
19
vr
Leidsche Rijn markt @ Winkelcentrum Parkwijk
apr 19 @ 09:00 – 16:00
Leidsche Rijn markt @ Winkelcentrum Parkwijk

Elke vrijdag van 9:00 – 16:00 is er markt bij winkelcentrum Parkwijk, Leidsche Rijn. De markt wordt gehouden op de parkeervakken van het winkelcentrum.

Haak in bij ons breicafe in De Schalm @ De Schalm
apr 19 @ 10:00 – 12:00
Haak in bij ons breicafe in De Schalm @ De Schalm

’t Haak en brei café is een nieuwe activiteit van De Schalm voor iedereen die van breien en haken houd en behoefte heeft aan meer sociaal contacten. Iedere vrijdag morgen kunt u aansluiten van 10:00 00 uur tot 12:00 uur. Heeft u nog geen ervaring en wilt u het graag leren of nieuwe technieken aanleren dan is dat geen probleem. Onze vrijwilliger Ria kunt u daarbij helpen is op de vrijdag ochtend aanwezig. Locatie is De Schalm, Oranjelaan 10 in De Meern.

’t Koffie momentje in De Schalm,
Heeft u geen interesse om te haken of breien maar heeft u toch behoefte aan meer sociaal contact dan kunt u plaatsnemen in de koffie corner bij ons Koffiemomentje. Tijdens dit koffiemomentje is er gelegenheid om te praten en om spelletjes te doen zoals scrabble, rummikub, Yahtzee, kaartspelen enz. Verschillende spelletjes zijn aanwezig in De Schalm maar uiteraard is het ook toegestaan om zelf wat mee te nemen.

Paasbrunch in De Schalm @ De Schalm
apr 19 @ 12:00 – 14:00
Paasbrunch in De Schalm @ De Schalm

Buurtbewoners uit Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn kunnen in 2019 weer in de Schalm samen gezellig eten met elkaar. De dames van het Gezellig Samen Eten team gaan in onze professionele keuken zelf een maaltijd bereiden met uiteraard ook weer een heerlijk voor en nagerecht. Wij gaan dan een gezellige Paasbrunch organiseren met warm en koud buffet en uiteraard sluiten we af met een heerlijk toetje. De tijden zijn van 12.00 uur tot 14.00 uur s’middags. De prijs is inclusief 1 drankje 12.50 Euro. Een extra drankje bij het eten is voor eigen rekening. Aanmelden en betaling: door inschrijving bij de Schalm, Oranjelaan 10 in De Meern, of een email aan info@schalmdemeern.nl. of door te bellen 030-6662609. Aanmelden/afmelden kan tot uiterlijk woensdag 17 april 2019.
Is een nog niet betaalde reservering niet tijdig afgemeld, dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht.

Bent u in het bezit van een U- pas dan kunt u ook bij De Schalm terecht.

Weggeefwinkel Mooi4Nix @ Weide Wereld Buurtcentrum
apr 19 @ 13:00 – 16:00
Weggeefwinkel Mooi4Nix @ Weide Wereld Buurtcentrum

De Weggeefwinkel Mooi4Nix is opgezet om een belangrijke bijdrage te leveren aan het minderen van de overconsumptie door nog goed te gebruiken artikelen te hergebruiken. Iedereen kan handzame en bruikbare artikelen in komen inleveren of meenemen zonder er een geldelijke bijdrage voor te hoeven betalen en om het sociale aspect in de wijk vergroten.

Iedereen is welkom voor een kopje koffie of thee en zal ontmoeten en delen samen gaan.

Openingstijden
Let op: De weggeefwinkel Mooi4Nix is iedere vrijdagmiddag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur, behalve alle reguliere schoolvakanties.
De weggeefwinkel Mooi4Nix bevindt zich in schakelzaal 3 van Buurtcentrum Weide Wereld (Teunisbloemlaan 50 , Vleuterweide).

Informatie
Alle informatie betreffende de voorwaarden waaraan de artikelen moeten voldoen, de huis- en spelregels, de openingstijden en andere actuele informatie, is te vinden op onze Facebookpagina.

Vrijwilligers gezicht
Men is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om ons Mooi4Nix team te komen versterken op de vrijdagmiddagen. Voor vragen en informatie: Mooi4Nix@gmail.com

Super Friday – Elke vrijdag een tennisactiviteit voor 10+ kids @ Tennisclub PVDV
apr 19 @ 16:00 – 17:30
Super Friday - Elke vrijdag een tennisactiviteit voor 10+ kids @ Tennisclub PVDV

Elke vrijdag een tennisactiviteit voor 10+ kids (groen en geel) – van 16.00 – 17.30

Samen Gezellig Eten de Schalm de Meern @ De Schalm de Meern
apr 19 @ 17:30 – 19:30
Samen Gezellig Eten de Schalm de Meern @ De Schalm de Meern

Buurtbewoners uit Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn kunnen iedere maand in de Schalm samen gezellig aan tafel om 17:30. We werken samen met verschillende cateringbedrijven maar maken ook regelmatig zelf maaltijden of verzorgen buffetten. Enthousiaste vrijwilligers verzorgen voor u dit buffet. De prijs is inclusief 1 drankje 12.50 Euro. Ook leden van de KBO kunnen na afloop van de gezellige middag bij ons aanschuiven na aanmelding en betaling. Een extra drankje bij het eten is voor eigen rekening. Aanmelden en betaling: door inschrijving bij De Schalm, Oranjelaan 10 in De Meern, of een email aan info@schalmdemeern.nl. of door te bellen 030-6662609. Aanmelden/afmelden kan tot uiterlijk 2 dagen voor het Gezellig eten plaatsvind. Is een nog niet betaalde reservering niet tijdig afgemeld, dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht.
Bent u in het bezit van een U- pas dan kunt u ook bij De Schalm terecht.

Azotod Paasweekend | Soulmachine @ Muziekpodium Azotod
apr 19 @ 21:00 – apr 20 @ 02:00
Azotod Paasweekend | Soulmachine @ Muziekpodium Azotod

Op vrijdag 19 april trapt Soulmachine het Paasweekend in Azotod af. Deze band is één van de weinige bands in Nederland die alle soul- en funkhits nog speelt zoals ze in de jaren ’60, ’70 en ’80 gespeeld werden. Met pure authentieke soul en funk zet Soulmachine elke zaal op z’n kop.

apr
20
za
Speel-o-theek Het Belhameltje @ Brede school Weide Wereld
apr 20 @ 10:00 – 11:30

Bij speelotheek ’t Belhameltje kan je een lidmaatschap aangaan waarvoor je een heel jaar speelgoed kan lenen voor kinderen van 0 t/m 8 jaar.
Het speelgoed dat we hebben is geschikt voor deze leeftijdscategorie. Als ouder kun je je kind dan met verschillend speelgoed laten spelen zonder het direct aan te schaffen. Je kan hierbij denken aan speelgoed zoals Playmobil, maar ook spelletjes en educatief materiaal. We hebben ook buitenspeelgoed zoals glijbanen, fietsjes en skelters. Voor ouders is dit handig om te kunnen variëren met speelgoed om uit te testen of een kind iets leuk vind of er al aan toe is.

Soms merk je als ouder dat een kind speelgoed leuk vind, maar er snel mee uitgespeeld is. Nu hoef je het alleen maar terug te brengen en iets nieuws te lenen. Verder is er veel educatief materiaal, geschikt voor verschillende leeftijden. Als ze uitgespeeld zijn, kun je weer verder met het volgende speelgoed. Er is dus meer variatie en dit komt de ontwikkeling van kinderen ten goede.

We zijn iedere zaterdagochtend en maandagavond open. Dit zijn de momenten voor de leden om speelgoed terug te brengen en nieuwe te lenen. We worden goed bezocht en er wordt veel geleend. Als iets uitgeleend is, kun je het reserveren. 

De speelotheek draait op vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen spelotheek. Zij houden het geheel draaiende. Op dit moment zijn we weer op zoek naar vrijwilligers. Je kan bij ons een keer in de maand een dienst draaien op moment dat we open zijn en meehelpen speelgoed uit te lenen. We zijn een gezellig team en organiseren naast het “werk” ook uitjes en borrels.

Informatie

Speelotheek ‘t Belhameltje vind je in Brede school Weide Wereld (Teunisbloemlaan 50, VLeuten) op de bovenverdieping, schakelzaal 1 (gang achter de receptie). Wil je meer informatie bel dan met Alinda op nummer: 06-41850278 of bezoek de website www.belhameltje.nl.
Openingstijden zijn van maandag 20.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur (tijdens de vakanties kan het zijn dat het gesloten is).

Open dag dierenweide De Kraal in het teken van Pasen @ Dierenweide De Kraal
apr 20 @ 13:30 – 16:00
Open dag dierenweide De Kraal in het teken van Pasen @ Dierenweide De Kraal

Op zaterdag 20 april is er van 13.30 tot 16.00 uur weer de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de hekken van Dierenweide De Kraal in park De Hoge Weide.

De dag zal helemaal in het teken staan van Pasen. Je kunt knutselen met de wol van onze eigen schapen, je laten schminken en er zijn allerlei paas spelletjes. Om 15.00 uur komt de schapenscheerder langs om de schapen te scheren. En natuurlijk kun je de dieren en hun hok van dichtbij bekijken.

Het belooft weer een gezellige dag te worden voor jong en oud!

Criss Cross Festival @ Podium Hoge Woerd
apr 20 @ 14:00 – 23:45
Criss Cross Festival @ Podium Hoge Woerd

Tijdens het gloednieuwe Criss Cross Festival maak je kennis met de nieuwste muziek uit wereldsteden als Rio de Janeiro, Istanbul, Sao Paolo, Rotterdam én Utrecht. Stuk voor stuk artiesten met een eigen, nieuwe sound, waarin hun roots en eigentijdse muziekstijlen doorklinken. Wil je graag zelf aan de slag? Doe dan tijdens de middag mee met een workshop percussie, zang of dans. En geniet tussendoor van heerlijke Libanese gerechten. Ontdek grenzeloze muziek in Podium Hoge Woerd!

Avondprogramma:  inloop vanaf 19.00u – 00.00u
Optredens door Gaye Su Akyol, Tabanka, ISRI, Alaor Soares, Lilian Vieira, Paulinho Paes en Yazila & Alhambra dance company

Workshops:
14.00u Braziliaanse percussie
15.15u Braziliaanse zang
16.30u Oriental Dance Moves

Diner: 17.30 – 19.00u
Een kleurrijk en gevarieerd buffet met gerechten vol invloeden uit het Midden-Oosten, zoals tabouleh, humus, falafel en plat brood met dadeltapenade.