« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10e Willibrord-lezing in Vleuten door ds. Almatine Leene, Theoloog des Vaderlands 2021

7 november 2021 @ 19:30 21:00

Willibrordkerk in Vleuten

Sinds 2012 organiseren de parochie Licht van Christus en de PKN wijkgemeente Torenpleinkerk in Vleuten de Willibrordlezing op de gedenkdag van Willibrord, 7 november. Willibrord bracht in de eerste helft van de 8e eeuw het Evangelie naar onze streken. Zijn naam is sinds mensenheugenis verbonden met Vleuten Hij herinnert rooms-katholieken en protestanten in Nederland aan hun gezamenlijke oorsprong toen de kerk in ons land nog ongedeeld was. Het is daarom goed om hem samen te gedenken en vooral ons af te vragen wat zijn boodschap en zijn optreden voor ons kan betekenen in deze tijd en op de plaats waar wij wonen.

Afwisselend komen wij bij elkaar in de r.k. Willibrordkerk of in de Torenpleinkerk op de plek waar de Middeleeuwse Willibrordkerk stond. Ieder jaar nodigen we een bekende spreker uit om een inleiding te verzorgen.
De inleider dit jaar is dr. Almatine Leene (1984). Zij studeerde aan de Christelijke Hogeschool Ede.en de universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Ze verwierf daar een Master of Divinity (cum laude) en promoveerde.

In november 2020 verhuisde ze terug naar Nederland om aan het werk te gaan als eerste vrouwelijke predikant van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt in Hattem-Noord.

Vanaf november 2020 is Almatine benoemd als Theoloog des Vaderlands. Verder is zij bestuursvoorzitter van veiligekerk.nl en lid van de raad van toezicht bij World Vision.

Deze bijzondere avond begint om 19.00 uur met het vieren van de vespers in de H. Willibrordkerk Pastoor Ohllaan 34 Vleuten. De inleiding begint om 19.30uur. De titel is  ontleend aan een papiersnipper toegeschreven aan H. Willibrord met de tekst Ïn nomine Dei feliciter (In de naam van God gelukkig)