Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ART& – Keturunan

5 oktober @ 20:00 22:00

Podium Hoge Woerd

Keturunan betekent nakomeling in Bahasa Melayu. Een dansvoorstelling, documentaire en fotoreportage vertellen over het gevoel van je afkomst, over wortels in Indonesië, Molukken en Nederland.

Trots, schaamte, leed, eer, verwarring? Wat is het gevoel dat naar boven komt als we het over onze afkomst hebben, met wortels in Indonesië, Molukken en Nederland?
Dit multidisciplinaire programma vertelt een verhaal vanuit het perspectief van een aantal nakomelingen (‘keturunan’ in Bahasa Melayu). Hun voorouders hebben een veelbewogen reis doorgemaakt als het gaat om hun relatie met Nederland.

Voor Molukkers en Indonesiërs zijn voorouders van groot belang. Zij zijn invloedrijk in de vorming van je identiteit. Het eren van voorouders wordt gezien als een verbinding met het verleden. In KETURUNAN wordt deze geschiedenis erkend, meegenomen én wordt er een brug geslagen naar de huidige, jongere generaties.

Dit kunstproject draait in de breedste zin om verbintenis: tussen maker en uitvoerend kunstenaar, tussen verhalen, tussen dansstijlen, tussen kunstenaar en publiek, en tussen verschillende etniciteiten. De huidige generatie(s) hebben de onvrede van de complexe geschiedenis misschien niet zelf ervaren, maar voelen de pijn van onze (voor)ouders wel. In dit kunstproject verkent ART& op welke manier die verbanden gelijktijdig voortleven.

Fotoexpositie
In onze foyer is de fotoexpositie van kunstproject Keturunan te bewonderen.

Gegevens

Datum:
5 oktober
Tijd:
20:00 – 22:00
Kosten:
€9,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.podiumhogewoerd.nl/agenda/ketunaran-16415

Organisator

Podium Hoge Woerd
Telefoon
030-7210933
E-mail
info@podiumhogewoerd.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Hoge Woerdplein 1, De Meern