Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Carel Kraayenhof Quartet – 100 jaar Piazzolla

1 oktober @ 20:00 22:00

Podium Hoge Woerd

Een ode aan de Maestro en muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather. Zijn ware held heeft zijn hele leven beïnvloed en gevormd. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer was de liefde wederzijds toen Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen.”
Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado’. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk in 2002 werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

In ‘100 jaar Piazzolla’ worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros, voor de gelegenheid het Carel Kraayenhof Quartet.

Gegevens

Datum:
1 oktober
Tijd:
20:00 – 22:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.podiumhogewoerd.nl/agenda/100-jaar-piazzolla-16226

Organisator

Podium Hoge Woerd
Telefoon:
030-7210933
E-mail:
info@podiumhogewoerd.nl
Site:
Bekijk de site van Organisator
Hoge Woerdplein 1, De Meern + Google Maps