Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert ‘Balti Muusika’ door Kamerkoor 4bij4

23 september @ 20:00 21:30

Muziek

Het Utrechtse Kamerkoor 4bij4 geeft op 23 en 24 september twee concerten met muziek uit de landen rondom de Baltische Zee: Finland, Estland, Letland en Litouwen. Ze werken daarbij samen met het TempoRarely Saxofoonkwartet.

De Baltische Staten kennen de kracht van samen zingen maar al te goed. Tussen 1987 en 1991 streden zij, deels gezamenlijk en deels individueel, voor onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie. Tijdens deze ‘Zingende Revolutie’ zongen demonstranten verboden volksliederen. Sinds de inval in Oekraïne voelen de landen rondom de Baltische Zee opnieuw de hete adem van de Russische beer in hun nek.

Kamerkoor 4bij4 brengt hun indrukwekkende moed in herinnering op 23 september om 20:15 uur in de Torenpleinkerk te Vleuten. Onder leiding van dirigent Samuel Reid Navarro geven de zangers werk van voornamelijk Baltische componisten een podium. Op het programma staat muziek van de Finse Jean Sibelius en Jaakko Mäntyjärvi. Estland wordt onder meer vertegenwoordigd door liederen van Veljo Tormis en Esther Mägi. Van de Letse componist Pēteris Vasks zingen we Madrigāls.
Naast deze wereldlijke stukken staan ook kerkelijke liederen op het repertoire. Het Alleluia is gecomponeerd door Galina Grigorjeva, een Oekraïense componiste die woont en werkt in Estland. Het wordt vergezeld door Da Pacem van Arvo Pärt, Pater Noster van Vasks en  Jubilate Deo van Vytautas Miškinis uit Litouwen.

Kaarten à € 15,- zijn te koop via de website www.kamerkoor-4bij4.nl en aan de deur (alleen pinnen).

Gegevens

Datum:
23 september
Tijd:
20:00 – 21:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www.kamerkoor-4bij4.nl

Organisator

Kamerkoor 4bij4
E-mail
secretaris@kamerkoor-4bij4.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Torenpleinkerk, Vleuten