Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Genealogie

3 november 2015 @ 20:00 - 20:30

€50

Zowel voor de beginnende genealogen als voor diegenen die hun kennis willen opfrissen of zijn vastgelopen met hun onderzoek, geeft de Historische Vereniging Vleuten, De Meern & Haarzuilens in het najaar weer een cursus Genealogie.
Tijdens deze cursus wordt de bevolkingsadministratie in de afgelopen 500 jaar behandeld en worden andere archieven besproken waar men personen kan vinden. Het internet als bron voor genealogie is ook een onderwerp in de cursus, evenals het gebruik van genealogieprogramma’s om de gevonden informatie op te slaan en te presenteren.

De cursus wordt gegeven op dinsdag 3, 10, 17 en 24 november 2015 van 20.00 tot 22.00 uur. Aan het einde van de cursus wordt voor degenen die ervaring willen opdoen in een archief, een bezoek gebracht aan het Utrechts Archief waar zij vertrouwd worden gemaakt met het opzoeken van gegevens.

De cursuslocatie is het documentatiecentrum van de Historische Vereniging in de Broederschapshuisjes, Dorpsstraat 1 in Vleuten. De kosten bedragen €50,- (inclusief het cursusdictaat van 40 pagina’s).

De cursus wordt gegeven door de heer Kees Rasch, in samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Utrecht. U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier op de website van de historische vereniging.

Gegevens

Datum:
3 november 2015
Tijd:
20:00 - 20:30
Kosten:
€50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
http://www.histvervdmh.nl/pollinvited.php?pollID=37

Locatie

Broederschapshuisjes
Dorpsstraat 1, Vleuten + Google Maps