Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dans serie ‘Latifa’

9 september 2022 @ 10:30 12:00

agenda

Dans-serie ‘Latifa’

Een serie van 14 ochtenden om lekker in je lijf te komen en contact te maken met essentiële kwaliteiten in jezelf.
Ruimte voor verdieping, ontspanning en plezier.
Vrijdag 16 sept. – vrijdag 16 dec. 2022
10.45 – 12.30 uur (inloop vanaf 10.30 uur)

Kennismakingsles op 9 sept. 2022 (10.30 – 12.15 uur / 10 euro)

Buurtcentrum ‘Bij de Buren’ (Parkwijk)
Eerste Oosterparklaan 76 – Utrecht

229 euro voor de hele serie / Proefles 10 euro

Dansend door de 7 stappen van de Latifa-meditatie

Meer dan 15 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met de latifa-meditatie. Een eeuwenoude meditatie beoefening die afkomstig is uit het soefisme. In de afgelopen 15 jaar heb ik een steeds dieper begrip gekregen van de afzonderlijke kwaliteiten uit deze oefening. Dit heeft mij dichter bij mijn eigen kern/essentie gebracht. Mijn ervaring is dat het leren kennen van deze kwaliteiten in jezelf helpt om dichter bij jezelf te komen en jezelf op een diepere en subtielere laag te leren kennen. Vanuit ‘voelen’ in plaats van ‘denken’. De letterlijke betekenis van Latifa is ook ‘subtiel voelen’.

Wat houdt de Latifa-oefening in? In deze oefening maak je contact met zeven kwaliteiten in jezelf door zeven plekken op je lichaam zacht aan te raken. Kwaliteiten die ieder van ons bezit, zoals het vermogen om lief te hebben of het vermogen om te verlangen. In ons drukke en volle bestaan kunnen verwijderd raken van deze kwaliteiten. De oefening is erop gericht, ons er weer aan te herinneren dat we deze kwaliteiten in ons dragen.
De zeven stappen in de latifa-meditatie staan niet op zichzelf. Ze komen terug in vele spirituele tradities als een wetmatigheid en een weg om tot zelfrealisatie te komen.
Vanuit mijn kennis en ervaring met deze meditatie en wat het mij geeft, heb ik deze dans-serie ontwikkeld.

Wat gaan we doen? Iedere week dansen we met één van de kwaliteiten van de latifa. Dat doen we in twee cycli van zeven weken, dus 14 weken in totaal. Iedere kwaliteit komt twee keer aan bod. Zodoende is er ruimte om je ervaring ermee te verdiepen. Behalve de dans, werk ik met verdiepende oefeningen en uitleg.
We dansen met een vaste groep. Ik begeleid de bijeenkomsten vanuit mijn doorleefde kennis over deze zeven stappen en met behulp van speciaal uitgekozen muziek.

Voor wie?
• Voor wie het fijn vindt om te dansen en/of te bewegen en het lastig vindt daar ruimte voor te maken;
• Voor wie behoefte heeft aan ontspanning;
• Voor wie behoefte heeft aan een dieper contact met essentiële kwaliteiten van zichzelf;
• Voor wie nieuwsgierig is en open staat voor persoonlijke groei en ontwikkeling;
• Voor wie een verlangen heeft naar verdieping in zijn/haar leven.

Opgave en info
Je geeft je op door mij een mail of een Whatsapp-bericht te sturen. Voor meer info kun je mij bellen of mailen: [email protected] / 06-24206011

Wie ben ik?
Ik ben Amira Shawky, 54 jaar en de afgelopen 13 jaar werkzaam als coach, begeleider en trainer. Ik begeleid mensen in het gaan van hun eigen unieke weg. Dat doe ik middels dans retraite dagen die ik aanbied, waarin ik mensen aanmoedig om vanuit essentie te leven.
Ik word er heel blij van als ik zie dat mensen na afloop van een workshop het contact hiermee gemaakt hebben. Door een hart dat open is gegaan, vreugde die gevoeld wordt, levensenergie die stroomt. Daar is het mij om te doen!

Gegevens

Datum:
9 september 2022
Tijd:
10:30 – 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Amira Shawky
Telefoon
06-24206011
E-mail
amira.shawky1967@gmail.com
Site
Bekijk de site van Organisator
Eerste Oosterparklaan 76
Utrecht, Nederland