Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Diploma Tafeldekken als een Baron(es)

27 april 2013

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een evenement elke 1 dag(en) die begint om 00:00, herhalend tot 12 mei 2013

€10,50

Wegens succes nogmaals ‘Diploma Tafeldekken als een Baron(es)’

Wegens overweldigende belangstelling presenteert Kasteel de Haar Utrecht in de Meivakantie nogmaals het enige echte Kasteel Diploma ‘Tafeldekken als een Baron(es)’!

Maar liefst 1.258 jeugdige Baronnen en Baronesjes haalden in de voorjaarsvakantie het diploma. Het is de laatste kans om het gewilde papiertje te bemachtigen.

Van 27 april tot en met 12 mei ontdekken kinderen alles over eten en tafelmanieren in het grootste kasteel van Nederland… Ook leuk voor ouders en grootouders, want de tentoonstelling ‘Verborgen zilver van De Haar’ is in
de Meivakantie ook te zien.

Eet jij al met mes en vork? Waarom mag je niet smakken? Zijn er regels voor eten prakken? Help jij je ouders met tafeldekken? En hoe eet de Baron(es) op het kasteel eigenlijk? Netjes en fatsoenlijk eten, dat is lang niet makkelijk!

Vroeger mochten de kinderen van de Baron pas mee-eten aan de deftige tafel als ze ouder waren dan 16 jaar. Daarvoor aten ze in de speciale kindereetzaal en dat vonden ze helemaal niet erg. Ze waren al lang blij dat ze niet bij die langdurige diners hoefden te zitten. In de kindereetzaal beneden in het kasteel haalden ze allerlei kattenkwaad uit!

De tafelmanieren op Kasteel de Haar Utrecht zijn al 100 jaar hetzelfde. De Baron en de Barones eten van zilveren messen, vorken en lepels die speciaal voor het kasteel gemaakt zijn door een beroemde architect. Bestek dat best moeilijk is om mee te eten! Het zilver ligt altijd achter slot en grendel op geheime plekken verspreid door het kasteel. Maar nu kunnen jullie het voor het eerst na 100 jaar gaan bekijken!

Heb je tijdens de kinderrondleiding ‘De Barones Vertelt’ goed opgelet? Dan kun je na afloop het enige echte Kasteel Diploma ‘Tafeldekken als een Baron(es)’ halen met je eigen naam erop! Wil je thuis net zo chique eten als de Baron en Barones? Laat zien wat je geleerd hebt en verras je ouders met een deftig gedekte (ontbijt)tafel …

U kunt uw bezoek aan de kinderrondleiding ‘De Barones Vertelt’ of de kasteelrondleiding ‘Wat een Weelde’ ook combineren met een heerlijke wandeling door het kasteelpark en/of een hapje en drankje bij restaurant Koetshuis De Haar op het Stalplein of in het park.

Het Kasteel Diploma ‘Tafeldekken als een Baron(es)’ is uitsluitend te halen tijdens de Meivakantie van 27 april t/m 12 mei 2013*, ook op maandag. Het diploma maakt onderdeel uit van de kinderrondleiding ‘De Barones Vertelt’ en is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Iedere dag worden er extra kinderrondleidingen georganiseerd, maar we adviseren u van te voren te reserveren. Reserveer hier uw tickets.

* Kasteel de Haar houdt de adviesdata voor schoolvakanties van de Rijksoverheid aan. Kasteel de Haar is op 30 april gesloten.

Gegevens

Datum:
27 april 2013
Kosten:
€10,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
http://www.kasteeldehaar.nl/openingstijden-tickets/tickets-reserveren/

Locatie

Kasteel De Haar
Kasteellaan 1
Haarzuilens, Utrecht 3455 RR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
030 677 8515
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Kasteel De Haar
Telefoon
030- 6778515
E-mail
informatie@kasteeldehaar.nl
Bekijk de site van Organisator