Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Doe-expo De Bouwkeet

Herhalend evenement bekijk alles

27 november 2022 @ 08:00 17:00

Vanaf februari 2022 ontdek je alles over architectuur en wonen in creatieve werkplaats De Bouwkeet. Bouwen hebben we altijd al gedaan: het zit in onze genen. Al van jongs af aan stapelen we blokken, tekenen we huizen en maken we hutten en tenten. We laten onze fantasie los op de plek waar we willen wonen, we dromen over een ideale stad… En daarmee komen ook vragen op. Hoe zorg je dat je je ergens thuis voelt? Waar ligt de grens tussen binnen en buiten, wat voelt als ‘mijn’ en ‘jouw’ ruimte? In De Bouwkeet steek je de handen uit de mouwen om dit te ontdekken. Daar ben je voor even een echte ontwerper, architect én kunstenaar.

Marjolein Witte richtte de expositie in met haar speelse 2D en 3D werk. Ze onderzoekt de manier waarop we onze omgeving ontwerpen en bebouwen, hoe we zorgen dat we ons thuis voelen en hoe we laten zien dat iets van ons is. Dit verwerkt ze in grote, kleurrijke installaties en (muur)schilderingen. Op een interactieve wijze bewegen de bezoekers van De Bouwkeet door het hele bouwproces. Van idee tot ontwerp, van binnen naar buiten, van tekentafel tot woning, van ‘mijn huis’ naar ‘onze stad’. Marjoleins werken zijn de inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan met opdrachten waarin deze thema’s aan bod komen.

De Bouwkeet is vanaf zondag 13 februari iedere zondag en in de schoolvakanties open voor bezoekers. Doordeweeks ontvangen we diverse schoolklassen uit het primair onderwijs.

030 3030012

Bekijk de site van Organisator

Madridstraat 1, Utrecht
Utrecht, Utrecht Nederland
030 3030012
Bekijk de site van Locatie