Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoop Tour in Vleuterweide

19 september 2015 @ 14:00 - 16:00

Gratis

De Hoop Tour landt in Licht van Christus. De Hoop Tour is een nieuw Nederlands initiatief dat is geïnspireerd op de uitdagende en uitnodigende woorden van paus Franciscus. Tegen het tij in roept hij alle gelovigen op niet bij de pakken neer te zitten, maar weer erop uit te trekken. Een kerk die opgesloten blijft in zichzelf wordt ziek, zei hij tot de kardinalen kort voor ze hem tot paus kozen:
“Er zijn twee beelden van de Kerk: de verkondigende Kerk die uit zichzelf treedt, die het ‘Woord van God eerbiedig verneemt en trouw verkondigt’, en de mondaine Kerk, die in zichzelf, van zichzelf en voor zichzelf leeft.”
Onze parochie is één van de negen katholieke geloofsgemeenschappen in Nederland, waar de komende anderhalf jaar de Hoop Tour langs trekt. Doel van deze tour is om de parochie op een laagdrempelige, inspirerende en verrassende wijze te presenteren aan de omgeving.
De Hoop Tour zal plaatsvinden op zaterdag 19 september van 14:00-16:00 uur op de cultuurcampus van winkelcentrum Vleuterweide. De parochie organiseert hiertoe een ‘Katholieke Bazaar’. Door middel van een kleine informatiemarkt, enkele momenten van koorzang en een aantal serieuze en meer speelse activiteiten geeft de parochie een inkijkje in het dagelijkse, katholieke leven.
De eerste contouren van het programma worden al zichtbaar: er zal een mini kinderboerderijtje zijn (één schaap), waar voor kinderen verhalen over de goede herder worden voorgelezen, een kapel van doeken om een kaarsje aan te steken, en de keuze tussen een mobiele biechtstoel of videopraatpaal om je ei kwijt te kunnen.
Een fotograaf legt ‘verborgen christelijke symbolen’ vast in de vorm van tatoeages, sieraden en prentjes die mensen dragen.
In ‘Het Baken’ gaan we met korte gebedsmomenten in vogelvlucht door de kleurrijke katholieke liturgie, en ondertussen zingt op het plein het kinderkoor en klinkt het glazen carillon.

Locatie: Burchtpoort 7, Vleuterweide (Het grote plein met de “Zingende Toren”)

Gegevens

Datum:
19 september 2015
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

WC Vleuterweide
Vleuterweide, Utrecht
+ Google Maps

Organisator

Parochie Licht van Christus
Telefoon:
06-15861007
E-mail:
parochiesupportgroep@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator