« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: De auto in heden, verleden en toekomst

26 februari 2014 @ 20:00 - 20:30

Gratis

Op woensdag 26 februari om 20.00 uur zal de heer Peter Staal, directeur van de KNAC, een lezing houden over het fenomeen auto door de jaren heen.

De carrière van de heer Staal heeft tot op heden volledig in het teken gestaan van de auto. Op dit moment is Peter Staal directeur van de Koninklijke Nederlandsche Automobielclub (KNAC).
De KNAC zet zich in voor plezier in autorijden en komt op voor de belangen van leden in zaken als de MRB belasting voor oldtimers of het invoeren van milieuzones in de binnensteden.

De geschiedenis van de auto laat zich achteraf makkelijk als een succes verhaal lezen: bij de manier waarop we wonen, werken en recreëren neemt de auto een centrale plaats in. Dit ging echter niet vanzelf. Om dit mogelijk te maken moest er veel werk verzet worden op het gebied van verkeersrecht, verkeersonderwijs maar ook pechhulp.

Momenteel staat de automobiliteit voor nieuwe uitdagingen: enerzijds wordt het autoverkeer beperkt door milieuproblemen, anderzijds zal met de ‘connected car’ (de auto die steeds meer digitale informatie gaat uitwisselen met zijn omgeving) de mogelijkheden voor het autoverkeer alleen maar verder toenemen.

Svp opgeven via ons mail-adres: info@histvervdmh.nl

Gegevens

Datum:
26 februari 2014
Tijd:
20:00 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:

Locatie

Parochiecentrum Kerkestein
past. Ohllaan 34a, Vleuten (achter de kerk) + Google Maps