Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Postland & James Whale Orchestra – Blackmail

17 december 2022 @ 20:00 22:00

Podium Hoge Woerd

Een nieuwe live-soundtrack door twee ensembles bij de film ‘Blackmail’ ter ere van het regiedebuut van filmmaker Alfred Hitchcock.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de legendarische filmmaker Alfred Hitchcock zijn regiedebuut maakte. Voor de ensembles Postland en het James Whale Orchestra was dit de aanleiding om een nieuwe live-soundtrack bij ‘Blackmail’ te maken. Het is de laatste van Hitchcock’s stille films én de film die Hitchcock’s doorbraak betekende. Deze avond krijgt deze UNESCO-filmklassieker een update met muziek van nu.

Door moderne muziekproductietechnieken te combineren met de live musici van Postland wordt er met acht musici een unieke orkestbeleving gecreëerd. De rijke klankwereld van hedendaags klassiek versterkt bovendien de kenmerkende psychologische spanning van deze Hitchcock-film.

‘Blackmail’ (1929) is de eerste echte Hitchcock-film, die alle elementen bevat waarmee hij in zijn eerdere films succesvol experimenteerde: de bloedmooie maar tragische blondine, de charmante boef, de gruwelijke moord, de achtervolging langs beroemde plekken, de verrassende plotwendingen, de zwarte humor en natuurlijk de korte cameo van de maestro zelf.

Gegevens

Datum:
17 december 2022
Tijd:
20:00 – 22:00
Kosten:
€9,50
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://phw.nu/3fV0h8e

Organisator

Podium Hoge Woerd
Telefoon
030-7210933
E-mail
info@podiumhogewoerd.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Hoge Woerdplein 1, De Meern