Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schaapscheerdersfeest zondag 30 april

30 april @ 11:00 15:00

schaap_scheren_foto_utrecht_natuurlijk

Op zondag 30 april worden de schapen van Steede Hoge Woerd geschoren. Tijd voor een feestje! Kom in de meivakantie naar het Schaapscheerdersfeest op Steede Hoge Woerd: schapen scheren, schminken, mensen scheren, vlechten met wol en voor de kleintjes lekker knutselen.

Schaapscheerdersfeest

De schapen van Steede Hoge Woerd krijgen het warm. Nu het voorjaar begint mogen ze hun warme, wollen vacht uitdoen. De scheerders komen de schapen scheren en jij bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Wat kun je zondag 30 april doen?

  • Kennismaken met de lammetjes van Steede Hoge Woerd: onze Nubische geit Pixie heeft 2 superschattige lammetjes.
  • Kom kijken hoe onze schapen geschoren worden: scheerder Boyd helpt de schapen uit hun warme winterjas. Hij beantwoordt al je vragen over schapen, wol en wintervachten.
  • Samen kunst maken met wol: we maken onder begeleiding van wol-expert Inge van Oudenallen van Studio Namenia een gezamenlijk wol-kunstwerk.
  • Laat je scheren: de reizende barbier scheert de baard van vader, je bakkebaarden of wat je maar geschoren wilt hebben.
  • Haren invlechten en schminken: laat je haar invlechten met echte, schoongemaakte schapenwol en je gezicht omtoveren tot een schaap, geit, vlinder of wat je maar wilt.
  • Kom je mee feestvieren? Zowel toegang tot Steede Hoge Woerd als het Schaapscheerdersfeest zijn gratis. En je hoeft je niet van tevoren op te geven voor het Schaapscheerdersfeest.

De activiteiten van het Schaapscheerdersfeest zijn tussen 11.00 en 15.00 uur. Steede Hoge Woerd is open van 10.00-17.00 uur.

Bekijk ook het Schaapscheerdersfeest op de website van Utrecht Natuurlijk.

Tip: Uk & Puk Festival

Op Castellum Hoge Woerd is er op zaterdag 29 april en zondag 30 april nog meer feest voor de kleintjes. Podium Hoge Woerd barst uit zijn voegen met de leukste theater- en dansvoorstellingen voor 2- tot 7-jarigen tijdens het Uk & Puk Festival.

Bekijk ook het Uk & Puk Festival op de website van Podium Hoge Woerd.

Gegevens

Datum:
30 april
Tijd:
11:00 – 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/schaapscheerdersfeest-steedehogewoerd/

Organisator

Utrecht Natuurlijk / Steede Hoge Woerd
Telefoon:
030 753 38 60
E-mail:
steedehogewoerd@utrechtnatuurlijk.nl
Site:
Bekijk de site van Organisator
Hoge Woerdplein 1
De Meern, Utrecht 3454 PB Nederland
+ Google Maps
030 753 38 60
Bekijk de site van Locatie