Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

STOF TOT NADENKEN “de toekomst van kleding”

29 mei 2022 @ 13:00 17:00

stof_tot_nadenken_RAUM

Ruim 85 miljoen bomen per jaar worden gekapt om onze kleding te produceren. Daarnaast gooit een gemiddelde Nederlander 40 kilo kleding per jaar weg. Wat als jij daar verandering in zou kunnen brengen?

Tijdens het festival ‘Stof tot nadenken: de toekomst van kleding’ gaan wij daarover met elkaar in gesprek. Hoe zie jij de toekomst van kleding? Meld je aan en praat, droom en discussieer mee! En je kunt aan de slag: leer je eigen kleding combineren of repareren. Stap achter een naaimachine en upcycle items van de kringloop. Of ruil jouw kleding voor iets nieuws van een ander.

Bij ‘Stof tot nadenken: de toekomst van kleding’ praten we over hoe het anders kan en je gaat zelf aan de slag onder begeleiding van professionals! Er is de hele dag een kledingruil op het plein en je kunt jouw items (leren) repareren. De dag begint met een spoken word artiest van theatergezelschap Het NUT. Na de opening zijn er diverse workshops. Bij onderzoeker en naaidocent Tinka van der Kooij ontdek je meer over de huidige kledingindustrie, ga je hierover in debat én leer je tweedehands kleding te upcyclen tot iets nieuws. Je kunt een alternatief toekomstscenario voor de kledingindustrie leren schrijven. Janneke, The Sustainable Stylist, leert je de fijne kneepjes van het combineren met tweedehands kleren en stylecoach Mirjam geeft een masterclass ‘ontdek je eigen kledingkast’ waar je slimme styling trucjes krijgt met items uit jouw eigen kledingkast. Duurzamer kan niet!

Gegevens

Datum:
29 mei 2022
Tijd:
13:00 – 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
https://berlijnpleinutrecht.nl/stof-tot-nadenken/

Organisator

Jonge Honden
Telefoon:
0638753675
E-mail:
sacha@jongehonden.com
Site:
Bekijk de site van Organisator
Berlijnplein 1, Utrecht + Google Maps