Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tjerk Ridder – Bonne Route XL

16 september 2022 @ 20:30 22:30

Podium Hoge Woerd

In navolging van Sint Maarten liep theatermaker, muzikant en schrijver Tjerk Ridder samen met zijn ezeltje Lodewijk het Martinuspad – van 1232 km van Parijs, via Utrecht naar Groningen – en ontdekte wat delen en solidariteit nu nog betekenen.
Martinus van Tours, oftewel Sint Maarten, deelde 1700 jaar geleden zijn mantel met een bedelaar bij de poort van de Franse stad Amiens. Zijn gebaar inspireert al eeuwen vele mensen in Europa, zoals de stad Utrecht maar ook theatermaker, muzikant en schrijver Tjerk Ridder.

Samen met zijn ezeltje Lodewijk liep Tjerk de nieuwe Europese culturele route, het Martinuspad, van Parijs via Utrecht naar Groningen. Drie maanden lang ging hij iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor een man en ezel. Tijdens deze intensieve voettocht ervaart hij wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Want wat betekent delen en solidariteit vandaag de dag?

Geïnspireerd door zijn reis vertelt en zingt Tjerk over de belevenissen en ontmoetingen, ondersteund door pianist Jochem Braat en filmmateriaal van onderweg.

Ter ere van de Utrecht 900 viering, de Vredesweek en de aanloop naar Sint Maarten komt Tjerk Ridder met een grote band voor de XL variant van zijn voorstelling. De voorstelling is tevens de Utrechtse boek – en album release.

 

Gegevens

Datum:
16 september 2022
Tijd:
20:30 – 22:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.podiumhogewoerd.nl/agenda/bonne-route-xl-16252

Organisator

Podium Hoge Woerd
Telefoon
030-7210933
E-mail
info@podiumhogewoerd.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Hoge Woerdplein 1, De Meern