Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

UTRECHTDOWNUNDER Kunst op volle grond

Herhalend evenement bekijk alles

27 september 2022 Gehele dag

Uitvalbasis van PJ Roggeband | Foto: Luuk Huiskes

Foto: Uitvalbasis van PJ Roggeband | Foto: Luuk Huiskes

De hele maand september kan je dwalen langs dertig kunstwerken op 10.000 m2 groene oase. Zwervend podium UtrechtDownUnder landde dit jaar met een unieke pop-up tentoonstelling tussen de planten in een tuincentrum in Overvecht.

Met hun voelsprieten voor toekomstige ontwikkelingen doken heel wat kunstenaars de laatste jaren in de natuur. Dertig van hun werken zijn te vinden bij Kunst op volle grond tussen het groen in tuincentrum Steck in Utrecht.

Tijd voor een ontmoeting met een sprekende augurk. Of kijk hoe een kunstwerk langzaam ontstaat vanuit de natuur. Dans mee met een vrouw die een vingerplant omarmt. Of lunch samen met een vleesetende plant.In een kas logeren kamerplanten van bewoners uit Overvecht. Je kunt er in een gezellige huiskamer de verhalen horen die de kamerplanten tijdens hun leven met de bewoners meemaakten.

De rol van de mens in de natuur, mogelijke natuurdreigingen en de oneindige schoonheid en groeimogelijkheden van de natuur om ons heen krijgen in de tentoonstelling volop de aandacht.

Er zijn puur romantische werken en werken vol verbeelding en humor. En er is kunst te vinden met een stevige wetenschappelijke basis.
UtrechtDownUnder Kunst op volle grond is een onvergetelijke groene ervaring waar je nog lang op kunt ‘kauwen’.
www.utrechtdownunder.nl

Deelnemende kunstenaars:

Arne Hendriks, Matea Bakula, Tanja Smeets, Maze de Boer, Kim van den Belt, Egied Simons, Jeroen Kooijmans, Iris Honderdos, Tyra van Mossevelde, Kevin Bauer, Marijke Breuers, Semâ Bekirović, Ali Eslami, Zeger Reyers, Walter Simon, Nikki van Es, Johan Rijpma, Hans van Lunteren, PJ Roggeband, Francine Claassen, Jonathan Straatman, Raymond Dekker, Anna J. van Stuijvenberg en Menno Hiele.

UTRECHTDOWNUNDER Kunst op volle grond

2 september – 2 oktober Tuincentrum STECK Gageldijk 3, Utrechtma – vr: 09.30 – 18.00 | za: 09.30 – 17.00 | zo: 11.00 – 17.00
Entree: 2,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis)
Entree + tentoonstellingsgids: 6,- euro
Website: www.utrechtdownunder.nl

Groen logeetjes uit Overvecht Iris Honderdos |  | Foto: Luuk Huiskes
Groen logeetjes uit Overvecht Iris Honderdos | Foto: Luuk Huiskes
Interieur folly Jonath vooan Straatman | Foto: Luuk Huiskes
Werk van Francine Claassen tussen bananenplanten | Foto: Luuk Huiskes