Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verkiezingsdebat Wijkraad Leidsche Rijn

17 maart 2014 @ 19:30 - 22:30

Gratis

Op maandag 17 maart organiseert de Wijkraad Leidsche Rijn het enige echte verkiezingsdebat voor, over en in Leidsche Rijn. Als je nog niet weet of, of op wie u wilt stemmen, dan is dit de laatste kans. Met gesproken columns van Bekende Leidsche Rijners als @Vinexvrouwtje (Marieke Dubbelman), @Heuswaar (Wouter de Heus) en de Winkelstraatdokter (Marco Redeman). Met bijna alle politieke partijen die meedoen. En onder leiding van de voorzitter van de Wijkraad Xander Coolen.

De lokatie is de Theaterzaal van Forum Het Zand. De deuren gaan open rond 19.00 uur en om 20.00 begint het debat. Naast een introductie van de partijen zullen in drie rondes de partijen in discussie gaan over de identiteit van de wijk, de verkeerssituatie in de wijk, het voorzieningenniveau en andere hete hangijzers.

Het vertrouwen in de (lokale) politiek is historisch laag, maar het belang ervan wordt steeds groter. Uw stem kan in het politieke landschap van de stad Utrecht een verschil maken. Maar dan moet u hem wel laten horen. In 2010 stemde slechts 1 op de 2 inwoners van onze wijk. Jammer, want aan de andere kant van de A2 worden vele belangrijke beslissingen genomen.

Want wachtlijsten bij sport oplossen of extra geld naar topsportevenementen. Veel geld in een Stadspaleis of geld naar voorzieningen in de wijk. Een bieb++ of geld naar de wijkbieb. Een slagboom in Leidsche Rijn Centrum voor automobilisten die de stad ingaan of een aantrekkelijk centrum waardoor we niet altijd naar de binnenstad hoeven te rijden. Er zijn vele beslissingen die door de raad genomen worden waar we invloed op kunnen uitoefenen. Maar dan moeten we wel gaan stemmen.

Op maandag 17 maart organiseert de Wijkraad Leidsche Rijn het groot niet te vermijden (bijna) slotdebat in de theaterzaal van Forum ’t Zand. Alle politieke partijen doen mee. En om te voorkomen dat het een kakofonie wordt hebben we een strakke, interessante en to the point discussieavond georganiseerd. Waarbij de kiezer centraal staat.

We zullen de nieuwe partijen laten discussiëren over de identiteit van onze wijk. Wouter de Heus (columnist van het AD, vinexnestor, @heuswaar en luis in de pels van de lokale politiek) zal het hebben over de identiteit van de wijk, en de manier waarop het stadsbestuur daar mee is omgaat. Daarna zullen aan de hand van boude beweringen de zittende partijen de discussie voeren over verkeer en voorzieningen. Marieke Dubbelman (schrijfster, @vinexvrouwtje, moeder van 4 en altijd 35) zal het gaan hebben over verkeer en de “tijdelijkheid’ van het bestaan in de onze wijk. En Marco Redeman (ondernemer, @winkelstraatdokter, mede initiatiefnemer van Toekomst Leidsche Rijn) zal het hebben over ons, de nieuwe inwoner van Utrecht, en hoe wij winkelen, werken en ontmoeten. En wat dat betekent voor de plannen uit de vorige eeuw.

Ook gaan we een paar zwart-wit keuzes voorleggen. De partijen zullen in de raad ook uiteindelijk ja of nee moeten zeggen. Zonder discussie (tenzij de zaal dat wil) zullen weten of men voor of tegen windmolens is, of de auto de voorkeur boven de fietser krijgt en of ondernemers meer of minder ruimte mogen hebben. We gaan vragen waar extra geld naar toe gaat en waarop bezuinigd wordt. Maar ook of bewoners meer invloed gaan krijgen.

En natuurlijk is er ruimte voor alle inwoners van de wijk om vragen te stellen. Dit kan vooraf via onze website www.wijkraadleidscherijn.nl , via social media (@wrleidscherijn) en natuurlijk (en vooral) door langs te komen en vragen te stellen.

De deuren gaan open om 19.00 uur, het debat begint om 20.00 en rond 21.45 zullen we de flessen ontkurken en zal er ruimte zijn om politici te bestoken met jullie vragen en om met elkaar van gedachten te wisselen. Uiteindelijk is het een recht om te mogen stemmen op 19 maart 2014. Maak daar gebruik van. De toegang is gratis, de drank is gratis en het parkeren is gratis. En dat allemaal voor een waardevolle avond. Kom dus op 17 maart naar het groot niet te vermijden (bijna) slotdebat.

Gegevens

Datum:
17 maart 2014
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:

Locatie

Theaterzaal Het Zand in Forum Het Zand
Pauwoogvlinder 20, Utrecht + Google Maps

Organisator

Wijkraad Leidsche Rijn
E-mail:
voorzitter@wijkraadleidscherijn.nl